in

Скариди върху полента

Полентата е ястие, което се приготвя от царевично брашно. Наподобява качамак и мамалига, които са популярни у нас, но полентата е италианско ястие. В миналото била основната храна на бедните италиански селяни, а днес има много интересни рецепти с полента.

Ето как да приготвите вкусни скариди върху полента:

Необходими продукти:

  • 500 грама почистени скариди
  • ¼ ч. зехтин
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • 2 ч. вода
  • 2 ч. мляко
  • 1 ч. царевично брашно
  • 4 с. л. масло
  • 1/2 ч. чедър

Начин на приготвяне:

Разбъркайте скаридите, зехтина, червения пипер, черния пипер и малко сол.

Сложете ги в загрят тиган и ги запържете за няколко минути.

В голяма тенджера загрейте водата и млякото. Оставете да заври и бавно добавете царевичното брашно, като разбърквате непрестанно.

Намалете силата на котлона и оставете полентата да се сгъсти. Разбърквайте от време на време. След 7-10 минути ще бъде достатъчно гъста.

Свалете от котлона и добавете маслото, чедъра и малко сол.

Разбъркайте добре и сервирайте.

Loading

  • Обичате ли полента?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 правила за спестяване на пари, които богатите хора следват

Надя Мурад – момичето, дръзнало да съди „Ислямска държава“