in

Скариди върху полента

Полентата е ястие, което се приготвя от царевично брашно. Наподобява качамак и мамалига, които са популярни у нас, но полентата е италианско ястие. В миналото била основната храна на бедните италиански селяни, а днес има много интересни рецепти с полента.

Ето как да приготвите вкусни скариди върху полента:

Необходими продукти:

  • 500 грама почистени скариди
  • ¼ ч. зехтин
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • 2 ч. вода
  • 2 ч. мляко
  • 1 ч. царевично брашно
  • 4 с. л. масло
  • 1/2 ч. чедър

Начин на приготвяне:

Разбъркайте скаридите, зехтина, червения пипер, черния пипер и малко сол.

Сложете ги в загрят тиган и ги запържете за няколко минути.

В голяма тенджера загрейте водата и млякото. Оставете да заври и бавно добавете царевичното брашно, като разбърквате непрестанно.

Намалете силата на котлона и оставете полентата да се сгъсти. Разбърквайте от време на време. След 7-10 минути ще бъде достатъчно гъста.

Свалете от котлона и добавете маслото, чедъра и малко сол.

Разбъркайте добре и сервирайте.

  • Обичате ли полента?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 правила за спестяване на пари, които богатите хора следват

Надя Мурад – момичето, дръзнало да съди „Ислямска държава“