in

Свинско бонфиле, обвито в бекон

Тази рецепта е за хората, които наистина обичат месо- свинско бонфиле, обвито в бекон. При печенето се добавят розмарин и много чесън, които придават страхотен аромат. За гарнитура може да приготвите задушени гъби с масло или свежа салата.

Бонфилето по принцип е по-сухо месо, но приготвено по този начин е много вкусно и крехко. Ето как да приготвите свинско бонфиле, обвито в бекон:

Необходими продукти:

  • 2 глави чесън + още 4 скилидки
  • 4 стръка розмарин
  • 1 с. л. семена от копър
  • 1 ½ ч. л. сол
  • 2 с. л. зехтин
  • черен пипер
  • 700 грама свинско бонфиле
  • 4 филийки бекон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете и нарежете 4-те скилидки чесън на ситно. Разрежете напряко главите чесън.

Накълцайте на ситно единия стрък розмарин и семената от копър.

Разбъркайте нарязания чесън, розмарина, семената от копър и 1 с. л. зехтин. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Разтрийте тази смес от подправки върху месото. Сложете го в тава върху хартия за печене и го увийте с бекона, а отстрани сложете разрязаните глави чесън и останалите стръкчета розмарин.

Полейте месото с малко зехтин и печете 40-50 минути.

Loading

  • Свинско или пилешко месо предпочитате?

    • Свинско
    • Пилешко

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тенденции в грима за есенно-зимния сезон

Виктор Юго – колко странен може да бъде един велик творец