in

Тенденции в грима за есенно-зимния сезон

Всеки нов сезон идва с нови тенденции. Вече ви показахме какви ще бъдат те при маникюрите, какви дрехи да изберете за студените дни, а сега е време да разгледаме и тенденциите в грима за есенно-зимния сезон. Цялостната визия има много компоненти и гримът е съществена част от нея. За да изглеждаме зашеметяващо, трябва визията ни да бъде завършена, което няма как да се случи без подходящ грим. Не е задължително гримът да бъде силен или тежък, просто естествената красота на лицето да бъде леко подчертана с подходящи продукти и техники.

Ето какви са тенденциите в грима за този сезон:

1. Цветна очна линия

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Conlon MUA (@amyconlonmua)

Въпреки че свързваме есента и зимата с по-тъмни и неутрални цветове, тази година всичко цветно е на мода. Освен при дрехите, ярките цветове ще бъдат актуални и при гримовете. Цветните очни линии ще бъдат хит през есента и за известно време ще се разделим с традиционната черна очна линия. Този тренд е за по-смелите жени, които не се страхуват да експериментират с цветовете. Ако досега не сте слагали синя, зелена или розова очна линия, сега е моментът.

2. Гланц за устни

 

View this post on Instagram

 

A post shared by daily dose sym (@dailydoseym)

Когато става дума за устните, тенденциите непрестанно се изместват една друга. Първо са на мода силно подчертаните устни и ярките цветове, след това устните с естествен вид ги изместват и нещата се повтарят отново и отново. През този сезон актуални ще бъдат гланцовете за устни. Ако искате гримът ви да бъде в крак с тенденциите, използвайте молив за очертаване на устните и гланц за добавяне на нежен цвят и блясък. Неутралните цветове и силният блясък ще бъдат на почит през сезон.

3. Естествено изглеждащи вежди

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela (@cioflan_gabriela_mua)

При веждите положението е горе-долу същото като при устните. Тенденциите се въртят, като известно време на мода са тънките вежди, след това популярни стават естествено изглеждащите по-дебели и плътни вежди. Вече от няколко години актуални са по-плътните вежди и дори много жени прибягват към процедури като микроблейдинг и ламиниране на вежди, за да направят веждите си по-гъсти и с по-добра форма. За да постигнете ефекта, който е модерен сега, можете да използвате и гел за вежди, с който ще подредите косъмчетата така, че да са насочени нагоре, и да ги фиксирате.

4. Сенки за очи във вътрешния ъгъл на окото

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imasha (@makeupbyimasha)

Тенденциите, които ви показахме досега, са красиви, но са добре забравени стари тенденции в грима. Нанасянето на сенки във вътрешния ъгъл на окото обаче е нещо съвсем ново, което определено е много различно от всичко, което сме свикнали да виждаме. За този тип грим можете да използвате както сенки за очи в ярки цветове, така и нюд сенки и традиционните сиви и кафяви цветове. Тази техника за нанасяне на сенки за очи изобщо не е сложна, въпреки че изглежда така. Нанасяте малко количество сенки във вътрешния ъгъл на окото и с помощта на четка или клечка за уши, разнасяте сенките. Получава се ефект на преливане, а подчертаването на вътрешния ъгъл на окото го кара да изглежда по-голямо и по-отворено, което пък променя целия поглед.

5. Руж

Ружът се завръща с пълна сила в света на красотата. През последните няколко години използването на бронзант и контурирането на лицето изместиха ружа, но през този сезон жените отново ще използват руж, за да правят лицата си по-свежи и с повече цвят. Ружовете придават един много приятен вид на лицето и ни карат да изглеждаме здрави и жизнени. Цветът на ружа, който ще изберете, зависи от подтона на кожата ви, останалата част от грима (очи, устни) и други. При цветовете няма конкретна тенденция, модерно ще бъде носенето на руж като цяло.

6. Дълги и обемни мигли

Дългите и обемни мигли са мечта на всяка жена, без значение дали са модерни или не. Миналата година, когато в живота ни се появиха маските, и цялото внимание се насочи към очите, обемните мигли станаха много популярни. Славата им няма да изчезне и през този сезон, но имайте предвид, че прекалено обемните изкуствени мигли не изглеждат добре. Търси се по-естественият вид на очите и миглите, който може да се постигне и само със спирала, не е нужно да си поставяте изкуствени мигли.

7. Черен молив

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Тенденцията от 2000-те се завръща! Очертаването на окото отвсякъде с черен молив беше хит преди 15 години, а сега се завръща и е новата тенденция за есента. Очертаването на окото с черно прави погледа много драматичен и кара очите да изпъкват. Въпреки че в началото със сигурност ще ни се струва странно, всъщност този грим изглежда добре.

Loading

  • Коя тенденция в грима ви допада най-много?

    • Гланцът за устни
    • Черният молив за очи
    • Нанасянето на руж
    • Цветната очна линия

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да напишете перфектното мотивационно писмо

Свинско бонфиле, обвито в бекон