Херингата е вкусна риба, която е богата на протеини, мазнини, витамини В12, В3, В7 и А. Тази риба може да се консумира по различни начини, но един от най-вкусните варианти е маринованата херинга.
Продава се маринована и консервирана, което я прави много удобна за консумация. Ще ви предложим рецепта за вкусна зимна салата от маринована херинга и червено цвекло.
Ако обичате риба, тази салата много ще ви допадне. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
- 200-250 грама маринована херинга
- 2 глави червено цвекло
- 1/2 ябълка
- 1 с. л. копър
- 1 глава червен воден лук
- 2 с. л. заквасена сметана
- сокът от 1/2 лимон
- 2 ч. л. крем от хрян
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре цвеклото и го сложете във вряща вода за 15-20 минути. Когато омекне, обелете го и го нарежете на полукръгчета.
Нарежете и маринованата риба на парчета.
Разбъркайте заквасената сметана с крема от хрян. Ако дресингът стане прекалено гъст, можете да добавите малко от маринатата на херингата.
Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Нарежете лука и ябълката и в голяма купа ги разбъркайте заедно с цвеклото и херингата.
Поръсете с копър и добавете дресинга.
-
Обичате ли маринована херинга?
-
Да
-
Не
-