in

Салата с червено цвекло и маринована херинга

Херингата е вкусна риба, която е богата на протеини, мазнини, витамини В12, В3, В7 и А. Тази риба може да се консумира по различни начини, но един от най-вкусните варианти е маринованата херинга.

Продава се маринована и консервирана, което я прави много удобна за консумация. Ще ви предложим рецепта за вкусна зимна салата от маринована херинга и червено цвекло.

Ако обичате риба, тази салата много ще ви допадне. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 200-250 грама маринована херинга
  • 2 глави червено цвекло
  • 1/2 ябълка
  • 1 с. л. копър
  •  1 глава червен воден лук
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • сокът от 1/2 лимон
  • 2 ч. л. крем от хрян
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре цвеклото и го сложете във вряща вода за 15-20 минути. Когато омекне, обелете го и го нарежете на полукръгчета.

Нарежете и маринованата риба на парчета.

Разбъркайте заквасената сметана с крема от хрян. Ако дресингът стане прекалено гъст, можете да добавите малко от маринатата на херингата.

Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Нарежете лука и ябълката и в голяма купа ги разбъркайте заедно с цвеклото и херингата.

Поръсете с копър и добавете дресинга.

Loading

  • Обичате ли маринована херинга?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 промени, които можете да направите в навиците си за почистване

Революционерът Кен Робинсън