Равиолите са традиционни за италианската кухня и представляват квадратчета или кръгчета от тесто за паста, с различен пълнеж. Равиолите могат да бъдат пълни с месо или зеленчуци, а след това или се варят, или се пържат. Има рецепти, в които равиолите се добавят към супи, а в някои части на Италия дори има сладки равиоли, които се пълнят с конфитюр и рикота. Равиолите могат да се сервират и с различни сосове.
Можете сами да приготвите тестото за равиолите или да използвате готови кори за лазаня. По-добрият вариант е сами да приготвите тестото, но ако не разполагате с толкова време и готовите кори ще свършат работа.
Ето как да приготвите вкусни италиански равиоли с телешко месо:
Необходими продукти:
- 400 грама брашно
- 5 яйца
- щипка сол
- 400 грама телешка кайма
- 1 глава лук
- 3 с. л. пармезан
- 1/2 ч. мляко
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното и направете кладенче. Добавете солта. Разбийте 4 яйца и добавете и тях в кладенчето.
Внимателно разбъркайте и омесете тестото. Трябва да го месите в продължение на поне 10 минути, за да стане меко и еластично.
Увийте тестото в стреч фолио и го оставете да престои 30 минути.
През това време направете плънката, като нарежете лука на ситно и го запържите. Добавете каймата, сол и черен пипер и запържете. Добавете млякото и пармезана и оставете на котлона за още няколко минути.
Разточете тестото на много тънко, можете да използвате и машина за паста, ако имате.
Нарежете го на квадратчета.
Сложете по една лъжица от плънката върху всяко парче тесто.
Разбийте 1 яйце и намажете ръбовете на тестото с разбито яйце. Сгънете и притиснете хубаво, за да не се разтворят при варенето.
Равиолите се варят в подсолена вода за няколко минути. Ще разберете, че са готови, когато изплуват на повърхността.
-
Опитвали ли сте сладки равиоли?
-
Да
-
Не
-