in

Пиле Тика Масала

Пиле Тика Масала е индийско ястие, което се състои от парчета обезкостено пилешко месо и вкусен кремообразен сос, състоящ се от сметана, домати и подправки.

Има хиляди рецепти за това ястие, като обикновено единственото общо помежду им е пилешкото месо.

Ето как да приготвите автентичното индийско ястие Пиле Тика Масала:

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън
  • 4 ч. л. настърган джинджифил
  • 4 ч. л. куркума
  • 2 ч. л. гарам масала (смес от пикантни подправки)
  • 2 ч. л. кориандър
  • 2 ч. л. кимион
  • 1 1/2 ч. кисело мляко
  • 1 кг пилешко месо
  • 3 с. л. масло Гхи
  • 1 глава лук
  • 1/4 ч. доматена паста
  • 6 шушулки кардамон
  • 2 люти чушки
  • 1 консерва белени домати
  • 2 ч. сметана
  • пресен магданоз
  • сварен бял ориз

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от тази рецепта е мариноването на месото.

Комбинирайте чесъна, джинджифила, куркумата, масалата, кориандъра и кимиона.

Добавете киселото мляко, малко сол и половината от сместа в голяма купа.

Добавете почистеното и нарязаното месо и разбъркайте, така че да се покрие добре с марината. Оставете да престои между 4 и 6 часа.

Загрейте маслото Гхи в тенджера. Добавете нарязания на ситно лук, доматената паста, кардамона и лютите чушки. Гответе около 5 минути, след което добавете останалите подправки.

Добавете доматите, като ги натрошите с вилицата, така че да станат на едри парчета. Оставете да се готви около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете сметаната и оставете да се готви, докато сосът се сгъсти, около 30-40 минути.

Сложете маринованото месо във фурната и печете около 10 минути.

След това го добавете към соса и оставете да се сготви напълно.

Накрая поръсете с нарязан магданоз и сервирайте със сварен бял ориз.

Loading

  • Харесвате ли богатия вкус на индийската кухня или предпочитате ястия с по-малко подправки?

    • Харесвам индийската кухня
    • Не обичам много подправки

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 начина да се обличате по-атрактивно

„Дамски гамбит“ – как пешката става царица