in

Пиле Тика Масала

Пиле Тика Масала е индийско ястие, което се състои от парчета обезкостено пилешко месо и вкусен кремообразен сос, състоящ се от сметана, домати и подправки.

Има хиляди рецепти за това ястие, като обикновено единственото общо помежду им е пилешкото месо.

Ето как да приготвите автентичното индийско ястие Пиле Тика Масала:

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън
  • 4 ч. л. настърган джинджифил
  • 4 ч. л. куркума
  • 2 ч. л. гарам масала (смес от пикантни подправки)
  • 2 ч. л. кориандър
  • 2 ч. л. кимион
  • 1 1/2 ч. кисело мляко
  • 1 кг пилешко месо
  • 3 с. л. масло Гхи
  • 1 глава лук
  • 1/4 ч. доматена паста
  • 6 шушулки кардамон
  • 2 люти чушки
  • 1 консерва белени домати
  • 2 ч. сметана
  • пресен магданоз
  • сварен бял ориз

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от тази рецепта е мариноването на месото.

Комбинирайте чесъна, джинджифила, куркумата, масалата, кориандъра и кимиона.

Добавете киселото мляко, малко сол и половината от сместа в голяма купа.

Добавете почистеното и нарязаното месо и разбъркайте, така че да се покрие добре с марината. Оставете да престои между 4 и 6 часа.

Загрейте маслото Гхи в тенджера. Добавете нарязания на ситно лук, доматената паста, кардамона и лютите чушки. Гответе около 5 минути, след което добавете останалите подправки.

Добавете доматите, като ги натрошите с вилицата, така че да станат на едри парчета. Оставете да се готви около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете сметаната и оставете да се готви, докато сосът се сгъсти, около 30-40 минути.

Сложете маринованото месо във фурната и печете около 10 минути.

След това го добавете към соса и оставете да се сготви напълно.

Накрая поръсете с нарязан магданоз и сервирайте със сварен бял ориз.

  • Харесвате ли богатия вкус на индийската кухня или предпочитате ястия с по-малко подправки?

    • Харесвам индийската кухня
    • Не обичам много подправки

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 начина да се обличате по-атрактивно

„Дамски гамбит“ – как пешката става царица