in

Пиле с червено вино

пиле

Пиле с червено вино е лесна и вкусна рецепта, която може да приготвяте бързо и да я модифицирате по ваш вкус.

Необходими продукти:

  • 200 грама бекон
  • 400 мл. вода
  • 12 бр. лук (малки глави)
  • 30 гр. масло
  • 1,4 кг пиле
  • 400 мл. червено вино
  •  200 гр. печурки
  • подправки
  • 1 скилидка чесън
  • 3 супени лъжици брашно
  • 400 мл. пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. През това време нарежете бекона на лентички и го бланширайте в тенджера с вода за пет минути. Оставете да се отцеди върху кухненска хартия.

Отново кипвате водата, слагате лука и го задушавате за 2-3 минути. След това го отцеждате и го обелвате.

Разтопявате малко масло в тиган и в него запържвате лука и бекона, след което ги вадите. В останалото масло задушавате гъбите.

Отново загрявате масло и в него запържвате пилето, което предварително сте нарязали, след което го поставяте в тенджера. Добавяте чесън, мащерка, магданоз и други подправки по ваш вкус.

В друга тенджера слагате виното и го оставяте да кипне и да поври малко, след което го добавяте към пилето. Оставяте сместа да се задуши.

След това слагате във фурната за 20 минути. Добавяте бекона, гъбите и лука и връщате във фурната за още 15 минути. Накрая добавяте малко сол, черен пипер и магданоз по желание.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

пушенето

Можем ли да спрем пушенето, без да напълнеем?

Ницше

Саломе – жената, разбила сърцето на Ницше