in

Пиле с червено вино

пиле

Пиле с червено вино е лесна и вкусна рецепта, която може да приготвяте бързо и да я модифицирате по ваш вкус.

Необходими продукти:

  • 200 грама бекон
  • 400 мл. вода
  • 12 бр. лук (малки глави)
  • 30 гр. масло
  • 1,4 кг пиле
  • 400 мл. червено вино
  •  200 гр. печурки
  • подправки
  • 1 скилидка чесън
  • 3 супени лъжици брашно
  • 400 мл. пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. През това време нарежете бекона на лентички и го бланширайте в тенджера с вода за пет минути. Оставете да се отцеди върху кухненска хартия.

Отново кипвате водата, слагате лука и го задушавате за 2-3 минути. След това го отцеждате и го обелвате.

Разтопявате малко масло в тиган и в него запържвате лука и бекона, след което ги вадите. В останалото масло задушавате гъбите.

Отново загрявате масло и в него запържвате пилето, което предварително сте нарязали, след което го поставяте в тенджера. Добавяте чесън, мащерка, магданоз и други подправки по ваш вкус.

В друга тенджера слагате виното и го оставяте да кипне и да поври малко, след което го добавяте към пилето. Оставяте сместа да се задуши.

След това слагате във фурната за 20 минути. Добавяте бекона, гъбите и лука и връщате във фурната за още 15 минути. Накрая добавяте малко сол, черен пипер и магданоз по желание.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

пушенето

Можем ли да спрем пушенето, без да напълнеем?

Ницше

Саломе – жената, разбила сърцето на Ницше