Този вид паста е поредното супер вкусно ястие от италианската кухня. Арабиата буквално означава „ядосан“ на италиански. Името идва от това, че този вид паста е доста пикантен. Ако не ядете много люто, просто можете да сложите по-малко люти чушки. Пресният босилек и пармезанът са задължителен елемент за постигане на автентичен италиански вкус.
Необходими продукти:
- 500 грама паста пене
- 3 с. л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 2-3 броя люти чушки или 1 с. л. лют червен пипер
- 1 1/2 ч. белени домати
- 2 с. л. доматена паста
- 6 листа пресен босилек
- 1/2 ч. настърган пармезан
- 1/3 ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете пастата във вряща вода, според указанията на опаковката. Пастата се вари 7-8 минути, ако искате да бъде ал денте и около 10 минути, ако искате да бъде добре сварена и по-мека.
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете чесъна и лютите чушки или червения пипер и запържете за около 1 минута.
Добавете доматите и ги натрошете с помощта на дървена лъжица. Добавете и доматената паста.
Оставете соса да заври, след което намалете силата на котлона и гответе още 10 минути.
Махнете тигана от котлона и добавете нарязания босилек.
Опитайте соса, ако не е достатъчно пикантен, добавете още лют червен пипер.
Изцедете пастата и я комбинирайте със соса. Разбъркайте добре и сервирайте, като поръсите обилно с пармезан и добавите пресния магданоз, нарязан на ситно.
-
Кой е любимият ви вид паста?
-
Пене
-
Талиатели
-
Фетучини
-
Фусили
-