in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Пене Арабиата

Този вид паста е поредното супер вкусно ястие от италианската кухня. Арабиата буквално означава “ядосан” на италиански. Името идва от това, че този вид паста е доста пикантен. Ако не ядете много люто, просто можете да сложите по-малко люти чушки. Пресният босилек и пармезанът са задължителен елемент за постигане на автентичен италиански вкус.

Необходими продукти: 

  • 500 грама паста пене
  • 3 с. л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 2-3 броя люти чушки или 1 с. л. лют червен пипер
  • 1 1/2 ч. белени домати
  • 2 с. л. доматена паста
  • 6 листа пресен босилек
  • 1/2 ч. настърган пармезан
  • 1/3 ч. магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете пастата във вряща вода, според указанията на опаковката. Пастата се вари 7-8 минути, ако искате да бъде ал денте и около 10 минути, ако искате да бъде добре сварена и по-мека.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете чесъна и лютите чушки или червения пипер и запържете за около 1 минута.

Добавете доматите и ги натрошете с помощта на дървена лъжица. Добавете и доматената паста.

Оставете соса да заври, след което намалете силата на котлона и гответе още 10 минути.

Махнете тигана от котлона и добавете нарязания босилек.

Опитайте соса, ако не е достатъчно пикантен, добавете още лют червен пипер.

Изцедете пастата и я комбинирайте със соса. Разбъркайте добре и сервирайте, като поръсите обилно с пармезан и добавите пресния магданоз, нарязан на ситно.

  • Кой е любимият ви вид паста?

    • Пене
    • Талиатели
    • Фетучини
    • Фусили

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка:James Bond 007/Facebook

Какво да очаквате от новия филм за Джеймс Бонд

Орех или пекан – кое да изберете