in

Крем супа от червено цвекло

Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който има леко сладникав вкус. Цвеклото може да се консумира под формата на сок, в салати, в супи, смутита и различни ястия. Благодарение на витамините и минералите, които съдържа, цвеклото се определя като един от най-полезните зеленчуци.

Доказано е, че червеното цвекло има противовъзпалителни свойства, понижава кръвното налягане, бори се със свободните радикали и детоксикира организма.

Ето как да приготвите вкусна есенна крем супа от червено цвекло:

Необоходими продукти: 

  • 3-4 средно големи глави цвекло
  • 500 грама домати
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. олио
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрежете доматите наполовина и ги наредете в тава. Добавете чесъна и полейте със зехтин.

Печете на 200 градуса около 30 минути.

Махнете обелките и направете доматите на пюре.

Запържете лука в малко зехтин.

След това добавете почистеното цвекло и бульона. Подправете със сол и черен пипер и оставете да се вари, докато цвеклото омекне.

Добавете доматеното пюре и пасирайте супата.

Тази супа може да се сервира и студена, но за есента е по-подходящо да се хапва топла.

Можете да натрошите малко сирене или да добавите крутони.

Loading

  • Обичате ли цвекло?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Защо не трябва да сушим прането вътре

Снимка: Сиела

„Камък, ножица, хартия“ – лъжовният лабиринт на една разпадаща се връзка