in

Крем супа от червено цвекло

Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който има леко сладникав вкус. Цвеклото може да се консумира под формата на сок, в салати, в супи, смутита и различни ястия. Благодарение на витамините и минералите, които съдържа, цвеклото се определя като един от най-полезните зеленчуци.

Доказано е, че червеното цвекло има противовъзпалителни свойства, понижава кръвното налягане, бори се със свободните радикали и детоксикира организма.

Ето как да приготвите вкусна есенна крем супа от червено цвекло:

Необоходими продукти: 

  • 3-4 средно големи глави цвекло
  • 500 грама домати
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. олио
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрежете доматите наполовина и ги наредете в тава. Добавете чесъна и полейте със зехтин.

Печете на 200 градуса около 30 минути.

Махнете обелките и направете доматите на пюре.

Запържете лука в малко зехтин.

След това добавете почистеното цвекло и бульона. Подправете със сол и черен пипер и оставете да се вари, докато цвеклото омекне.

Добавете доматеното пюре и пасирайте супата.

Тази супа може да се сервира и студена, но за есента е по-подходящо да се хапва топла.

Можете да натрошите малко сирене или да добавите крутони.

  • Обичате ли цвекло?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Защо не трябва да сушим прането вътре

Снимка: Сиела

„Камък, ножица, хартия“ – лъжовният лабиринт на една разпадаща се връзка