Това вегетарианско ястие е чудесен вариант за дните, в които не ви се яде месо и искате нещо с повече витамини.
Киноата е суперхрана, която има много полезни свойства. Съдържа голямо количество протеини, също така е източник на фибри, фосфор, магнезий и желязо.
Лещата също е богата на протеини и магнезий. Тя е и източник на фолиева киселина и балансира нивото на pH в организма.
Спанакът е източник на витамини А, К и C, B2, B6, калций, желязо и други.
Ето как да приготвите това вкусно и особено полезно ястие:
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 стръка целина
- 2 моркова
- 1 скилидка чесън
- 2 ч. леща
- 1 ч. киноа
- 4 ч. зеленчуков бульон или вода
- 1 ч. бяло вино
- 200 грама гъби
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете нарязаните на ситно лук, моркови, целина и чесън. Гответе докато омекнат, около 10 минути.
Добавете лещата, бульона и виното. Оставете да заври. Намалете силата на котлона, сложете капак и оставете да къкри 30 минути. Подправете със сол.
Добавете киноата и още малко вода. Когато и тя е сварена, добавете нарязаните гъби и спанака и гответе още няколко минути.
-
Коя е любимата ви суперхрана?
-
Авокадо
-
Чиа
-
Киноа
-
Годжи Бери
-