in

Киноа с леща, гъби и спанак

Това вегетарианско ястие е чудесен вариант за дните, в които не ви се яде месо и искате нещо с повече витамини.

Киноата е суперхрана, която има много полезни свойства. Съдържа голямо количество протеини, също така е източник на фибри, фосфор, магнезий и желязо.

Лещата също е богата на протеини и магнезий. Тя е и източник на фолиева киселина и балансира нивото на pH в организма.

Спанакът е източник на витамини А, К и C, B2, B6, калций, желязо и други.

Ето как да приготвите това вкусно и особено полезно ястие:

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч. леща
  • 1 ч. киноа
  • 4 ч. зеленчуков бульон или вода
  • 1 ч. бяло вино
  • 200 грама гъби
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на ситно лук, моркови, целина и чесън. Гответе докато омекнат, около 10 минути.

Добавете лещата, бульона и виното. Оставете да заври. Намалете силата на котлона, сложете капак и оставете да къкри 30 минути. Подправете със сол.

Добавете киноата и още малко вода. Когато и тя е сварена, добавете нарязаните гъби и спанака и гответе още няколко минути.

Loading

  • Коя е любимата ви суперхрана?

    • Авокадо
    • Чиа
    • Киноа
    • Годжи Бери

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чиа – суперхраната на бъдещето

„Малък живот“ – история за сексуалното насилие върху деца и самонараняването