in

Как да се справите с мазнините в коремната област

Unrecognizable Black Girl Showing Flat Muscular Belly Indoors, Closeup, Cropped
Unrecognizable Black Girl Showing Flat Muscular Belly Indoors, Closeup, Cropped

Мазнините по корема са проблем, който повечето хора имат. Премахването им е трудно, отнема време и понякога резултатите не са толкова дълготрайни, колкото ни се иска.

За да се справите с мазнините по корема, трябва да направите някои много сериозни промени в навиците си. За да имате перфектен корем, трябва да си изградите режим, комбиниращ правилно хранене, редовни тренировки, качествен сън и други.

Двете най-важни условия за постигането на плосък корем са здравословното хранене и подходящите и редовни тренировки. Забравете за сладките храни, газираните напитки, бургери, пици и т.н. и започнете да консумирате повече плодове и зеленчуци.

Има храни, които могат да ви помогнат да намалите манзините по корема:

Авокадо

Авокадото е чудесно за намаляване на мазнините в корема, заради високото съдържание на фибри и мононенаситени мастни киселини.

Ябълки

Добре е да замените всички храни, богати на въглехидрати, с такива богати на фибри. Ябълките са едни от най-здравословните плодове. Спокойно можете да хапвате по 3-4 ябълки на ден.

Краставица

Краставиците не съдържат почти никакви калории и са с високо съдържание на вода, което ги прави чудесна храна за намаляване на мазнините в коремната област.

Бадеми

Бадемите имат високо съдържание на фибри и витамин Е. Благодарение на това, бадемите засищат много добре и ще потиснат апетита ви.

Диня

Този вкусен плод всъщност е 80% вода и съдържа много малко калории. Ако се борите с мазнини по корема, хапвайте повече диня.

Бобови растения

Бобовите храни подобряват храносмилането и укрепват мускулите. Консумирането на бобови растения потиска апетита и води до консумиране на по-малко количество храна.

Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци предотвратят задържането на вода, а също така включват голямо количество фибри в диетата ви и имат ниско съдържание на калории.

Освен да консумирате изброените храни и да намалите консумацията на сладко и други вредни храни, трябва да тренирате усилено, за да имате плосък корем.

Предлагаме ви видео с 9 упражнения, които можете да правите, за да имате плосък и красив корем, без мазнини:

Въпреки че тренировките и начина на хранене са най-важни, когато искате да изчистите коремната област от мазнини, има и някои други неща, които можете да правите:

1. Винаги носете вода със себе си

Много е важно тялото ви да бъде добре хидратирано. Добре е винаги да имате вода, за да можете да пиете постоянно. Пиенето на достатъчно вода може да предотврати и преяждането, тъй като понякога хората бъркат жаждата с глад и ядат, когато всъщност тялото им има нужда от вода.

2. Стойте далеч от вредната храна 

Вредните храни не дават нищо полезно на тялото ви. Освен че приемате голямо количество калории, тялото ви не получава никакви полезни хранителни вещества. Консумирайте месо, млечни продукти, плодове, зеленчуци, но не и пици, бургери, сандвичи и сладкиши.

3. Не пийте газирана вода

Пиенето на вода е изключително важно, но избягвайте газираната вода. Газираното подува стомаха и коремът ви със сигурност няма да изглежда плосък.

4. Не гладувайте

Повечето хора мислят, че начинът да отслабнат или да се справят с мазнините, е да гладуват. Това обаче е абсолютна заблуда. Гладуването няма да ви помогне да изчистите мазнините от тялото си, а дори напротив – може да качите още повече килограми.

Loading

  • Полезни ли ви бяха съветите?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10-те златни правила на спора

8 неща, които помагат при настинка