in

Как да поддържаме кожата си млада и красива

грим, кожа

Когато сме млади, кожата ни изглежда добре и не намираме нужда от по-сериозни грижи, но всъщност, за да поддържаме кожата си млада, трябва да се грижим добре за нея още от тийнейджърска възраст. След 30 години се изискват определени грижи, след 50 години също.

За всичките изменения и процедури, които са подходящи за всяка от тези възрасти, разговаряхме с Виктория Стефан, създател на концептуалния център Derma Life България. Пред Oshte.bg тя даде ценни съвети и разказа за най-ефективните решения за справяне с акнето и бръчките.

виктория стефан

Грижи за кожата в тийнейджърска възраст и борбата с акнето

Когато има хормонално съзряване най-често има изменение в състоянието на кожата. В Т-зоната започва омазняване и започват да се образуват черни комедони (черни точки), а при някои започва акне. То е свързано с по-силна мастна секреция в зоната на лицето (може да бъде само Т-зоната или на цялото лице). Тогава е много важно да се започне с грижата. Препоръчваме в домашни условия измиване със специализиран продукт, който да регулира мастната секреция; лосион, който също да свива порите и крем, съобразен с тази мастна секреция. В някои случаи обаче, в зависимост от генетиката, начина на хранене и хормоните, започва да се развива акне. Въпреки, че се полагат ежедневни грижи вкъщи, започват да излизат пъпъки по цялото лице. В началото са ситни като обрив, а след това може да се трансформират в гнойни пъпки. Това влие негативно върху емоционалното състояние на младите хора и ги кара да се затварят в себе си, категорична е Виктория Стефан.

Лечение на акне

При най-тежката форма на акне пъпките изглеждат като подкожни и не излизат на повърхността, те са вътре в дълбочина. Абсолютно всички форми на акне могат да се лекуват. Ние го правим с иновативно лечение, което вклюва плазмен газ и определен вид киселини, с които третираме пъпките. Лечението се определя в зависимост от състоянието на акнето. Има случай, в които тийнейджърите идват само веднъж в месеца. При други се налага всяка седмица, но лечението обикновено се провежда за около 3 месеца. След това препоръчваме за вкъщи един продукт с ретинол, който да се включи в ежедневната грижа. Лечението не включва прием на антибиотици и лекарства. Резултатите наистина са невероятни. В този период те спазват и диета, тъй като и храненето е свързано с мастната секреция. Млечните храни, газирани напитки, енергийни напитки алкохол, трябва да се изключат от седмичното меню, съветва специалистът.

След като излекуваме акнето, трябва да се справим и с белезите. В DermaLife имаме програма Vivace (Вивачи) – фракционирана радиочестота. Това са много малки нано игли, които влизат в кожата, провеждат лед светлина и радио честота с тъканна регенерация и наистина кожата се заглажда много добре. Комбинирането на двете технологии и включването на лазер за регулиране на себумната секреция дават чудесни резултати дори при най-тежките форми.

Тийнейджърите с хубава кожа, има и немалко такива, трябва да почистват хубаво лицето си от замърсявания и да използват хидратиращ крем за нормална кожа. Това е абсолютно достатъчно за тях на този етап, казва собственичката на Derma Life.

Грижа и процедури, подходящи за кожата след 30 години

Това е възрастта, в която кожата все още е млада. Но за да остане по-дълго време млада, има технологии и процедури, които могат да се правят, без да има видоизменения на лицето. Те поддържат доброто състояние на кожата. Първо обаче искам да кажа какво не трябва да се прави. Много често идват жени при нас и искат да си направят пакет процедури, но има неща, които не трябва да се правят и след това, колкото и процедури и пари да вложат, няма да има ефект.

На първо място трябва много да се внимава с прекомерното излагане на слънце. UV лъчението предизвиква едно фотостареене, което се противопоставя на биологичното и общо състояние на кожата и влошава нейното състояние. Стига се до разпад на колаген и еластин. Солариумите също са вредни за кожата. Ако искате наистина да имате много хубава кожа, трябва да забравите за солариумите и често излагане на слънце. Витамин D се постига с разходки и непряко слънчево лъчение, особено вредно е то в най-топлите следобедни часове през летните месеци. След това е много трудно да възстановим кожата. Но все пак има няколко подхода в тази посока. Единият е плазмолифтинг. Много хубава процедура, чрез която възстановяваме тъканта чрез собствената кръв.

Процедури

След 30 години кожата започва да се видоизменя и процесът на регенеиране се забавя. Тогава е хубаво да се включат продукти срещу стареене, т.н. антиейджинг продукти. Процедурите на тази възраст също са много ефективен метод. Радиочестотен лифтинг е процедура, при която радиочестотата нагрява съединителната тъкан и стимулира образуването на нов колаген. Така кожата се поддържа стегната и красива и не се отпуска. При по-пълните хора, които имат натрупване на мастни депа в зоната на двойната брадичка, може да се работи HIFU (хайфу) технология. Това е високо фокусиран ултразвук, който намалява мастните депа и стяга и регенерира кожата.

Екзозоми е иновативен метод, при който собствените клетки произвеждат колаген, без да се внася нищо отвън. Това, което прави плазмата, е извличане на тромбоцитната маса и тази тъканна регенерация нормализира кожата ако е по-суха, изглаждайки бръчиците. Екзозомите имат бърз ефект и не са вредни.

Хиалуронова киселина

Искам да подчертая, че вече почти не използваме хиалуроновата киселина в естетиката. Вкарана във филър, въпреки че е част от състава на нашето тяло и нашата клетка, тя дава много реакции, включително и задържане на вода. Много често видоизменя лицето, подува, стои твърдо и хората не се харесват. Само когато се налага някъде запълване на кожна депресия използваме хиалурон, допълва Виктория, която в годините е била треньор на едни от най-големите световни козметичните гиганти.

Ботокс

Много хора се плашат от ботокса, но той е много по-безвреден от хиалуроновата киселина. Той релаксира мускула, за да може да не се образува дадена бръчка. Тя става дълбока в годините, защото мускулатурата работи, а когато релаксираме мускула тази мимика спира и не се образува дълбока бръчка. То не е свързано с възраст, а с работа на мускулатурата. Може и на 20 години да се сложи ботокс, може на 50 да няма нужда. Всичко зависи от мускулатурата. Ботоксът не подобрява състоянието на кожата. Той не решава проблема, а просто релаксира мускула за определен период от време – обикновено за 3 месеца. След това кожата се отпуска и пак трябва да се направи подобна процедура.

Грижа за кожата след 50 години

След 50 години могат да се направят също някои много добри процедури. Ние предлагаме процедури с Вивачи и франкциониран микрониделинг, както и антиейджинг процедури. Те изправят излишната кожа, замествайки оперативния метод. Навлизат нови методи за тъканна регенарация, не корекция. Нашата цел е да възстановим свежия младешки вид на кожата и нейната плътност. Пластичните операции няма да дадат добър резултат ако качеството на кожата не е добро. Затова е много важно да я поддържаме и да се грижим за нея. Домашната грижа също е изключително важна. Тя включва почистване на лицето, серум, подходящ крем, в зависимост от вида на кожата, и добра слънцезащита.

Loading

  • Как поддържате вашата кожа?

    young Asian woman making cosmetology treatment skin injection, Mesotherapy of face beauty care
    • Ходя редовно на процедури
    • Само в домашни условия
    • В домашни условия и от време на време процедури

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Откриха най-голямата ледена пързалка на открито в света (снимки)

димитър николов

Актьорът Димитър Николов: Във всеки момент изкуството рискува да се превърне в комерс, в нещо смилаемо