Тази супа е традиционна за италианската кухня и е много подходяща за студеното време. Естествено, както в почти всяко италианско ястие, и в тази супа има паста. Доматената основа на супата я прави много свежа и вкусна, а кюфтетата и пастата я правят доста засищаща.
Ето как да приготвите италианска доматена супа с кюфтета и паста:
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч. л. зеленчукова подправка
- 2 с. л. магданоз
- 1 яйце
- пармезан
- 1/3 ч. галета
- сол черен пипер
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук
- 2 стръка целина
- 2 моркова
- 500 грама домати от консерва
- 500 грама доматен сок
- 6 чаши бульон (телешки, пилешки или зеленчуков)
- 100 грама паста
Начин на приготвяне:
Сложете каймата, чесъна, зеленчуковата подправка, сол, черен пипер, галета, малко магданоз, малко пармезан и 1 яйце в голяма купа. Размесете каймата и оформете малки кюфтета.
Печете във фурната около 15 минути, до златисто.
Запържете нарязаните на ситно лук, целина и моркови в малко зехтин. Когато омекнат, добавете доматите, доматения сок, бульона и подправки.
Оставете да ври, докато доматения сос се сгъсти леко. След това добавете кюфтетата и пастата и оставете на котлона още около 10 минути, докато и пастата се свари.
Поръсете с магданоз и пармезан преди да сервирате.
-
Опитвали ли сте италианска супа?
-
Да
-
Не
-