Въпреки че през зимата няма толкова много зеленчуци, има и зимни салати, на които можем да се наслаждаваме. Тази салата съдържа кейл, къдраво зеле, богато на много витамини, киноа, която е суперхрана и много добър източник на протеини, червени боровинки, които са известни с високото си съдържание на антиоксиданти, както и кедрови ядки и сирене Фета за още по-добър вкус.
Необходими продукти:
- 1 ч. киноа
- 1/3 ч. червени боровинки
- зехтин
- 1 малка глава червен лук
- 200 грама кейл
- сол
- черен пипер
- щипка червен пипер
- 1/2 ч. сирене Фета
- 1/4 ч. кедрови ядки
- малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Киноата се вари в подсолена вода, в съотношение 1:2. Оставете я на котлона, докато поеме цялата вода или за 12-14 минути. След като се свари, добавете към нея боривинките, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.
Нарежете лука и го запържете в малко зехтин. Измийте и почистете кейла, нарежете го на ситно и добавете и него в тигана.
Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Кейлът трябва да се готви около 5 минути.
Добавете кейла към киноата, нарязаното на кубчета сирене Фета и ядките. Добавете малко зехтин и лимоновия сок.
-
Какви салати предпочитате да хапвате през зимата?
-
Руска, Снежанка и този тип салати
-
Зелени салати
-