Морковената торта е много вкусна и има едно предимство пред шоколадовите десерти- по-лека е и не е прекалено сладка. Рецептата, която ще ви предложим, е за морковена торта с портокали и бадеми:
Необходими продукти:
- 1 портокал
- 150 грама масло
- 3/4 ч. пудра захар
- 2 яйца
- 1 ч. л. ванилия
- 2-3 моркова
- 1 1/2 ч. брашно
- 1 чаша смлени бадеми
- 3 ч. л. бакпулвер
- 1/2 ч. л. канела
- 1/2 ч. л. джинджифил
- 1/2 ч. филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе форма със свалящо се дъно и я напръскайте със спрей за готвене или я намажете с мазнина.
Сложете портокала в кухненския робот и пуснете уреда. Портокалът трябва да стане на много ситни парченца. Добавете маслото, захарта, яйцата и ванилията. Отново пуснете робота. Добавете настърганите моркови, брашното, бадемите, бакпулвера, канелата и джинджифила. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа в подготвената форма. Поръсете с филираните бадеми. Печете около 1 час, като проверявате с клечка за зъби – когато клечката излезе суха, готово е.
Оставете да се охлади преди да сервирате.
-
Обичате ли морковен кейк?
-
Да
-
Не
-