in

СладкоСладко

Домашен морковен кейк с портокал и бадеми

Морковената торта е много вкусна и има едно предимство пред шоколадовите десерти- по-лека е и не е прекалено сладка. Рецептата, която ще ви предложим, е за морковена торта с портокали и бадеми:

Необходими продукти: 

  • 1 портокал
  • 150 грама масло
  • 3/4 ч. пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. ванилия
  • 2-3 моркова
  • 1 1/2 ч. брашно
  • 1 чаша смлени бадеми
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. канела
  • 1/2 ч. л. джинджифил
  • 1/2 ч. филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе форма със свалящо се дъно и я напръскайте със спрей за готвене или я намажете с мазнина.

Сложете портокала в кухненския робот и пуснете уреда. Портокалът трябва да стане на много ситни парченца. Добавете маслото, захарта, яйцата и ванилията. Отново пуснете робота. Добавете настърганите моркови, брашното, бадемите, бакпулвера, канелата и джинджифила. Разбъркайте добре.

Изсипете сместа в подготвената форма. Поръсете с филираните бадеми. Печете около 1 час, като проверявате с клечка за зъби – когато клечката излезе суха, готово е.

Оставете да се охлади преди да сервирате.

Loading

  • Обичате ли морковен кейк?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Какво задължително трябва да имате в гардероба си тази есен

„Болка“ на Цруя Шалев, или как миналото може да руши бъдещето