in

СладкоСладко

Домашен морковен кейк с портокал и бадеми

Морковената торта е много вкусна и има едно предимство пред шоколадовите десерти- по-лека е и не е прекалено сладка. Рецептата, която ще ви предложим, е за морковена торта с портокали и бадеми:

Необходими продукти: 

  • 1 портокал
  • 150 грама масло
  • 3/4 ч. пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. ванилия
  • 2-3 моркова
  • 1 1/2 ч. брашно
  • 1 чаша смлени бадеми
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. канела
  • 1/2 ч. л. джинджифил
  • 1/2 ч. филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе форма със свалящо се дъно и я напръскайте със спрей за готвене или я намажете с мазнина.

Сложете портокала в кухненския робот и пуснете уреда. Портокалът трябва да стане на много ситни парченца. Добавете маслото, захарта, яйцата и ванилията. Отново пуснете робота. Добавете настърганите моркови, брашното, бадемите, бакпулвера, канелата и джинджифила. Разбъркайте добре.

Изсипете сместа в подготвената форма. Поръсете с филираните бадеми. Печете около 1 час, като проверявате с клечка за зъби – когато клечката излезе суха, готово е.

Оставете да се охлади преди да сервирате.

  • Обичате ли морковен кейк?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Какво задължително трябва да имате в гардероба си тази есен

„Болка“ на Цруя Шалев, или как миналото може да руши бъдещето