in

Виетнамска супа „Фо“

Супа Фо

„Фо“ е традиционна виетнамска супа, която съдържа нудли, бульон и месо. Обикновено се слага говеждо месо, но може да се приготви и с пилешко. Приготвя се с много интересни подправки като канела, анасон и кардамон.

Супа „Фо“ възниква в началото на 20-ти век и е популяризирана в целия свят от бежанци след войната във Виетнам.

Целият вкус на тази супа идва от бульона. Той е лек, но пълен с вкусове и аромати.

Ето как да приготвите тази интересна виетнамска супа:

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 50 грама джинджифил
  • 10 звездички анасон
  • 4 пръчици канела
  • 1 ч.л. кардамон
  • 1 с.л. семена от кориандър
  • 1.5 кг телешко месо
  • 1 кг телешки кости
  • 1 кг костен мозък
  • 3 литра вода
  • 2 с.л. захар
  • щипка сол
  • 300 грама нудли

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания на ситно лук, заедно с джинджифила в малко мазнина. Гответе няколко минути, след което извадете от тигана.

Препечете всички подправки в сух тиган за около 3 минути.

Изплакнете месото и костите, след което ги сложете в голяма тенджера и напълнете с вода.

Оставете водата да заври, след което оставете да се варят още 5 минути и извадете в чиния.

Отново изплакнете месото и кокалите под течаща вода.

Сложете водата в голяма тенджера, добавете месото и кокалите, лука, джинджифила, подправките.

Сложете капака и оставете всичко да се вари около 3 часа.

Изхвърлете костите и подправките и прецедете бульона.

Сварете нудлите и добавете и тях към супата.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бен Афлек

Бен Афлек на 50 – какво още не знаем за актьора

милениум

Милениум: Онова, което не ме убива