in

Веган къри с нахут и спанак

Kъри е общо наименование за голямо разнообразие от ястия, които съдържат подправката къри. Това са ястия от азиатската кухня, които са много ароматни и вкусни. В повечето случаи те са пикантни.

Въпреки че кърито е част от азиатската кухня, вече е широко разпространено ястие по целия свят. Има хиляди варианти на рецептата, като може да се използва месо, риба, зеленчуци, както и бобови растения.

Тази рецепта е за веган версия на ястието- къри с нахут и спанак. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 2 с. л. къри паста
  • 1 глава лук
  • 400 грама домати от консерва
  • 800 грама нахут от консерва
  • 250 грама спанак
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте къри пастата в голям тиган.

След това добавете нарязания на ситно лук и го запържете за няколко минути.

Добавете доматите и оставете на котлона, докато сосът се сгъсти.

Накрая добавете нахута, сол и черен пипер.

Свалете тигана от котлона, добавете измития и почистен спанак и разбъркайте.

Подправете с лимонов сок, добавете пресен магданоз и сервирайте.

Това къри може да се сервира и с бял ориз.

Loading

  • Харесвате ли азиатската кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Един уикенд на изток“ – наши творци представят София в Париж

„Момиче А“ – възможно ли е да останеш анонимен в свят с интернет