in

Кейт Мидълтън и раждането на трите кралски бебета

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Херцогинята на Кеймбридж е майка на три очарователни деца: принц Джордж, на 8 години, принцеса Шарлот, на 6 и принц Луи, на 3. Освен че изпълнява всичките си кралски задължения брилянтно, Кейт е и страхотна майка. Тя води децата си на училище, приготвя им храна и прекарва много време с тях.

Бременностите на херцогинята не били никак леки. И трите пъти Кейт е имала т.н. хиперемезис гравидарум. Това състояние се характеризира с тежко гадене и повръщане, което води до сериозна дехидратация и много други усложнения.

Самата Кейт обяснява, че предпочита самото раждане пред бременността, тъй като това означава, че мъките свършват.

Нито една бременност не е лесна и всяка е различна от другата. Ще ви разкажем малко повече за всяка от бременностите на Кейт Мидълтън:

Раждането на принц Джордж

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Кейт и Уилям обявиха, че очакват първото си дете на 3 декември 2012 година. Това се случи в началото на бременността, тъй като се наложи Кейт да бъде хоспитализирана, заради хиперемезис гравидарум. През последния триместър херцогинята се чувстваше по-добре, а малкият принц Джордж се появи в 16:24 часа на 22 юли 2013 г.

Принц Джордж е роден в болница „Сейнт Мери“ в Лондон с тегло 3 900 кг, по естествен път. Раждането на бебето беше официално обявено близо 4 часа по-късно.

Принц Уилям имал задължението да се обади на баба си на специално кодиран телефон, за да й съобщи щастливата новина.

Медицинският екип, ангажиран с бременността и раждането, се състоял от 23-ма души, включително акушери, гинеколози, анестезиолози, хирурзи, неонатолози и т.н. Всички тези лекари били на разположение 3 месеца преди термина, в случай че се наложи да помогнат на Кейт с раждането, и трябвало да пазят тайна.

Престоят на Кейт и бебето в болницата е само 1 ден.

Раждането на принцеса Шарлот

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Светът научи за бременността на Кейт с принцеса Шарлот на 8 септември 2014 г. Отново бременността е обявена твърде рано, още преди 12-та седмица, тъй като Кейт имала различни ангажименти, на които нямала възможност да присъства, заради състоянието си. Тя дори не успяла да отиде на първия учебен ден на принц Джордж.

Принцеса Шарлот е родена в 8:34 сутринта на 2 май 2015 г., с тегло 3 700 кг. За второто си раждане Кейт отново се доверява на болница „Сейнт Мери“. Тъй като принцеса Шарлот е родена рано сутринта, двете били изписани още в същия ден, часове след раждането.

По време на бременността за Кейт се грижат кралските гинеколози д-р Алън Фартинг и д-р Гай Торп Бийстън, както и 2 акушерки.

Благодарение на състоянието си, Кейт осъзнава силата на ума. Тя използва различни техники за дишане и медитация, за да се справи.

Раждането на принц Луи 

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Уилям и Кейт обявиха третата бременност на херцогинята на 4 септември 2017 г. Те отново споделиха, че са развълнувани от това, което им се случва, но и че Кейт отново страда от хиперемезис гравидарум.

Принц Луи е роден 3 900 кг в болница „Сейнт Мери“. Кейт спечели титлата „супер майка“, представяйки своя новороден принц на света само седем часа след раждането. Прелестният Луи беше повит в същото одеяло, което Кейт използва за Джордж и Шарлот като бебета.

Трудно е да се повярва, че принц Луи навърши три тази година. Гордите му родители споделиха очарователна снимка на път за детската градина, за да отбележат случая.

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Loading

  • Интересна ли ви беше статията?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: The White House/Facebook

„Дарове от сърце“ е темата на тазгодишната украса в Белия дом

5 от най-емблематичните чанти на Върджил Абло за Луи Вюитон