Блонди е разновидност на браунито, при която се използва ванилия вместо какао, което води до по-светъл цвят на десерта. През 1900-те години браунито с меласа става известно като „русо“ брауни и оттам идва името „блонди“.
Тази рецепта е малко по-интересна, тъй като съдържа нахут, което не е много типично за сладкишите. Вижте как да приготвите блонди с нахут и орехи. В тази рецепта няма шоколад, но ако искате можете да добавите малко. За да не развалите светлия цвят, използвайте бял шоколад.
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут (400 грама)
- ½ чаша бадемово или фъстъчено масло
- ¼ чаша кленов сироп
- 1½ ч. л. ванилия
- 1 с. л. олио
- ¼ ч. л. сол
- ¼ ч. л. сода за хляб
- ¼ ч. л. бакпулвер
- ¼ чаша орехи
Начин на приготвяне:
Блендирайте нахута, заедно с маслото, кленовия сироп, ванилията, олиото, солта, содата и бакпулвера.
Добавете нарязаните на ситно орехи и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Оставете да изстине добре и нарежете на квадратчета.
-
Брауни или блонди предпочитате?
-
Брауни
-
Блонди
-