in

Блонди с нахут и орехи

Блонди е разновидност на браунито, при която се използва ванилия вместо какао, което води до по-светъл цвят на десерта. През 1900-те години браунито с меласа става известно като „русо“ брауни и оттам идва името „блонди“.

Тази рецепта е малко по-интересна, тъй като съдържа нахут, което не е много типично за сладкишите. Вижте как да приготвите блонди с нахут и орехи. В тази рецепта няма шоколад, но ако искате можете да добавите малко. За да не развалите светлия цвят, използвайте бял шоколад.

Необходими продукти: 

  • 1 консерва нахут (400 грама)
  • ½ чаша бадемово или фъстъчено масло
  • ¼ чаша кленов сироп
  • 1½ ч. л. ванилия
  • 1 с. л. олио
  • ¼ ч. л. сол
  • ¼ ч. л. сода за хляб
  • ¼ ч. л. бакпулвер
  • ¼ чаша орехи

Начин на приготвяне:

Блендирайте нахута, заедно с маслото, кленовия сироп, ванилията, олиото, солта, содата и бакпулвера.

Добавете нарязаните на ситно орехи и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Оставете да изстине добре и нарежете на квадратчета.

Loading

  • Брауни или блонди предпочитате?

    • Брауни
    • Блонди

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 неща за Адел, които вероятно не знаете

Снимки: Сиела

Британският фантаст Дж. Г. Балард предвижда топящите се ледове преди повече от 60 години