Банановият пудинг се състои от няколко слоя- вкусен крем, бисквитки, нарязани пресни банани и бита сметана.
Обикновено този десерт се свързва с южноамериканската кухня, но е често срещан по целия свят и много обичан от всички. Банановият пудинг много наподобява английския десерт трифъл, тъй като и двата десерта съдържат плодове, бисквити и бита сметана.
Има два начина за приготвянте на бананов пудинг- единият е с печене, а другият с охлаждане. Рецептата без печене е много по-лесна и много предпочитана. Всички съставки се комбинират, след което се оставят в хладилника да омекнат и вкусовете да се смесят и готово.
Има дори фестивал на банановия пудинг, който се провежда Сентървил, Тенеси. Фестивалът е двудневно събитие, което се провежда през първия уикенд на октомври всяка година.
Вижте как да приготвите вкусен бананов пудинг:
Необходими продукти:
- ½ ч. захар
- 3 с.л. царевично нишесте
- щипка сол
- 2 яйчни жълтъка
- 2 ч. прясно мляко
- 1½ с.л. масло
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 банана
- 100 грама бисквити
- бита сметана
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта с царевичното нишесте, солта и жълтъците. Добавете прясното мляко и сложете на котлона, за да се загрее за 7-8 минути.
Когато сместа започне да бълбука, намалете котлона и оставете крема да се сгъсти, като разбърквате често, за да не загори.
Имайте предвид, че след като го свалите от котлона ще продължи да се сгъстява.
Веднага след като го свалите от котлона добавете маслото и ванилията.
Ако в пудинга има бучки, можете да го прецедите.
Сложете студена вода и лед в дълбока купа. След като свалите пудинга от котлона, сложете го в ледената вода, за да се охлади добре. Необходими са му около 30 минути, за да достигне стайна температура.
След това го сложете в хладилника за около час.
Време е да сглобите десерта. Подгответе няколко чашки или купички. На дъното сложете от банановия пудинг, след това сложете бисквити, нарязан банан и отгоре още пудинг.
Завършете с бита сметана и малко натрошени бисквити.
-
Обичате ли бананов пудинг?
-
Да
-
Не
-