in

Най-важният случай в живота на Алекс Крос

алекс крос

Кралят на бестселърите Джеймс Патерсън се завръща с нова завладяваща история. В книгата „Мишена: Алекс Крос“ залогът никога не е бил толкова висок. Смелостта и лоялността на Алекс Крос са поставени на изпитание в най-важния случай в живота му.

Мишена: Лидерът на нацията

Президентът на САЩ е починал неочаквано и хиляди опечалени наблюдават процесията по улиците на Вашингтон.

Мишена: Правителството

Снайперист нанася съкрушителен удар в сърцето на столицата – виден сенатор е убит пред дома му. На съпругата на Алекс Крос, наскоро повишена в началник на детективите във вашингтонската полиция, е поставен ултиматум – да разреши случая бързо, за да докаже, че заслужава поста си.

Мишена: Алекс Крос

Алекс предчувства, че убийството е само началото на много по-мащабен план. Твърде скоро този страх се сбъдва. Ужасяваща поредица от събития хвърля правителството и цялата страна в хаос.

За автора:

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като Кралят на бестселърите. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите му са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят. Държи няколко рекорда в книгата на „Гинес“  като най-голям брой заглавия в класацията на Ню Йорк Таймс, най-високо платен писател за 2020 г., първия автор в света с продадени над 1 млн. електронни книги.

Патерсън счита за огромна отговорност на обществото да окуражи децата да четат и да подкрепя библиотечната дейност. Поради тази причина той се посвещава на редица инициативи за насърчаване на четенето и подпомагане работата на книжарници и библиотеки, като до този момент е дарил над 50 млн. долара за тези каузи. „Бъдещето на твърде много деца е застрашено, защото не четат книги – казва в интервю писателят. – Така рискуваме скоро да бъдем управлявани от ограничени, безчувствени и нагли хора“, допълва още той.

Прочетете още:

„Отвличането на века“ – похищение с много неизвестни

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бананов пудинг

Бананов пудинг

Гримьор

Как да се подготвите за професионален грим?