Агнешките кюфтета са малко по-нетрадиционни, но пък са много вкусни. Обикновено хората консумират предимно свинско, телешко и пилешко, и рядко хапват агнешко. То има малко по-особен вкус и не е за всеки, но ако обичате агнешко, задължително опитайте тези кюфтета.
Необходими продукти:
- 2 чаши череши (може и сушени)
- 2 чаши гореща вода
- 1 ч. л. канела
- 1 кг агнешка плешка
- 1/4 ч. олио
- 2 глави лук
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 3 с. л. лимонов сок
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Накиснете черешите в гореща вода за поне 30 минути.
Месото трябва да бъде смляно, след което го овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и канела.
Омесете каймата и оформете малки кюфтета.
Загрейте олиото и изпържете кюфтетата. Ще бъдат готови бързо, тъй като са с малък размер.
Запъжете нарязания на ситно лук в малко олио. Добавете черешите и лимоновия сок и гответе около 10 минути.
Добавете кюфтетата към соса, оставете на котлона за още 5-6 минути.
Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.
-
Ядете ли агнешко месо?
-
Да
-
Не
-