in

Хек с доматен сос

Хек с доматен сос

По време на Великите пости е позволено да се яде риба понякога. Всъщност два пъти- на Благовещение и на Цветница. Ако не спазвате постите много строго, можете да си позволявате от време на време да хапвате риба.

Хекът е голяма риба, която се реже на колела и или се пържи, или се пече.

Хек

Предлагаме ви класическа рецепта за хек с доматен сос:

Необходими продукти:

  • 6 парчета риба хек
  • 2 с.л. магданоз
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 400 грама консервирани домати
  • щипка захар
  • настърганата кора от ½ лимон
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. чили на прах
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

Комбинирайте доматите с водата, зехтина, подправките, чесъна и кората от лимон.

Оставете да заври, след което намалете силата на котлона и оставете сосът да се сгъсти.

Измийте и почистете рибата. Поръсете я със сол и черен пипер.

Сложете парчетата риба при соса, сложете капак и оставете да се готви около 15 минути.

Когато рибата се сготви, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

  • Какви риби предпочитате?

    • Сьомга
      По-мазни
    • Риба треска
      По-сухи

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жена филм

Какво да гледаме в Netflix през март

родители

„13 неща, които психически силните родители не правят“ – един истински наръчник за възпитание