in

Хек с доматен сос

Хек с доматен сос

По време на Великите пости е позволено да се яде риба понякога. Всъщност два пъти- на Благовещение и на Цветница. Ако не спазвате постите много строго, можете да си позволявате от време на време да хапвате риба.

Хекът е голяма риба, която се реже на колела и или се пържи, или се пече.

Хек

Предлагаме ви класическа рецепта за хек с доматен сос:

Необходими продукти:

  • 6 парчета риба хек
  • 2 с.л. магданоз
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 400 грама консервирани домати
  • щипка захар
  • настърганата кора от ½ лимон
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. чили на прах
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

Комбинирайте доматите с водата, зехтина, подправките, чесъна и кората от лимон.

Оставете да заври, след което намалете силата на котлона и оставете сосът да се сгъсти.

Измийте и почистете рибата. Поръсете я със сол и черен пипер.

Сложете парчетата риба при соса, сложете капак и оставете да се готви около 15 минути.

Когато рибата се сготви, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

  • Какви риби предпочитате?

    • Сьомга
      По-мазни
    • Риба треска
      По-сухи

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жена филм

Какво да гледаме в Netflix през март

родители

„13 неща, които психически силните родители не правят“ – един истински наръчник за възпитание