in

Френски макарони

Френски макарони

Френските макарони станаха много популярни през последните години. Това са малки сладкиши, които се правят от белтъци, пудра захар и смлени бадеми. Макароните наподобяват бисквитки, които се слепват с крем. Могат да бъдат с най-различен вкус.

Произходът на макароните не е особено ясен. Според едни източници рецептата е създадена през 791 г. в манастир във Франция. Според други, десертът е занесен във Франция от италиански готвачи.

Рецептата за френски макарони е различна в почти всеки френски град, но едно е сигурно- това е поредният шедьовър на френската кухня.

Рецептата, която ще ви предложим е лесна и е подходяща за начинаещи в кухнята.

Необходими продукти:

  • 100 грама бадемово брашно
  • 75 грама пудра захар
  • 70 грама белтъци
  • 75 грама захар
  • ¼ ч. л. сол
  • гел боя за сладкиши

За крема:

  • 2 жълтъка
  • 50 грама захар
  • 3 с. л. мляко
  • 115 грама масло
  • 1 ч. л. ванилия
  • есенция по избор

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците на сняг. Добавете солта и продължете да бъркате.

Пудрата захар трябва да се пресее два пъти. След това я добавете лъжица по лъжица и не спирайте да бъркате. Добавете и обикновената захар по същия начин.

Ако ще добавяте боя, сега е моментът.

Продължете да разбърквате сместа с миксер, докато се образуват твърди върхове.

Пресейте бадемовото брашно 2 пъти и постепенно го добавете към сместа. Разбъркайте с шпатула.

Прехвърлете сместа в пош.

Ако нямате специална форма за френски макарони, пригответе 2 тави, сложете хартия за печене и очертайте кръгчета с помощта на капачка или малка чаша. Кръгчетата ще служат като шаблон за разпределянето на сместа. Направете ги на разстояние поне 2 см едно от друго.

Оформете кръгчета от готовата смес. Ударете няколко пъти тавата в кухненския плот, за да спукате всички балончета въздух. Ако има големи балончета, можете да ги спукате с клечка за зъби.

Оставете макароните да престоят поне 30 минути. Докоснете ги внимателно с пръст, ако тестото не остава по пръста ви, време е да ги изпечете.

Макароните се пекат в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 15-18 минути.

Оставете ги да се охладят, преди да ги извадите от тавата.

За крема разбийте жълтъците и добавете захарта. Добавете млякото и сложете сместа на котлона. Гответе, докато крема се сгъсти, около 5 минути.

Свалете от котлона и добавете маслото. Накрая добавете ванилия и есенцията, ако слагате такава, разбъркайте и прехвърлете крема в пош.

Сложете по малко крем върху всеки макарон и ги слепете.

Оставете да престоят поне 24 часа преди консумация.

  • Обичате ли френски макарони?

    Френски макарони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

сватба

Мечтаната сватба – мисия възможна

прошка

„Радикалната прошка“ от Колин Типинг