in

СладкоСладко ЕхаЕха

Френски макарони

Френски макарони

Френските макарони станаха много популярни през последните години. Това са малки сладкиши, които се правят от белтъци, пудра захар и смлени бадеми. Макароните наподобяват бисквитки, които се слепват с крем. Могат да бъдат с най-различен вкус.

Произходът на макароните не е особено ясен. Според едни източници рецептата е създадена през 791 г. в манастир във Франция. Според други, десертът е занесен във Франция от италиански готвачи.

Рецептата за френски макарони е различна в почти всеки френски град, но едно е сигурно- това е поредният шедьовър на френската кухня.

Рецептата, която ще ви предложим е лесна и е подходяща за начинаещи в кухнята.

Необходими продукти:

  • 100 грама бадемово брашно
  • 75 грама пудра захар
  • 70 грама белтъци
  • 75 грама захар
  • ¼ ч. л. сол
  • гел боя за сладкиши

За крема:

  • 2 жълтъка
  • 50 грама захар
  • 3 с. л. мляко
  • 115 грама масло
  • 1 ч. л. ванилия
  • есенция по избор

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците на сняг. Добавете солта и продължете да бъркате.

Пудрата захар трябва да се пресее два пъти. След това я добавете лъжица по лъжица и не спирайте да бъркате. Добавете и обикновената захар по същия начин.

Ако ще добавяте боя, сега е моментът.

Продължете да разбърквате сместа с миксер, докато се образуват твърди върхове.

Пресейте бадемовото брашно 2 пъти и постепенно го добавете към сместа. Разбъркайте с шпатула.

Прехвърлете сместа в пош.

Ако нямате специална форма за френски макарони, пригответе 2 тави, сложете хартия за печене и очертайте кръгчета с помощта на капачка или малка чаша. Кръгчетата ще служат като шаблон за разпределянето на сместа. Направете ги на разстояние поне 2 см едно от друго.

Оформете кръгчета от готовата смес. Ударете няколко пъти тавата в кухненския плот, за да спукате всички балончета въздух. Ако има големи балончета, можете да ги спукате с клечка за зъби.

Оставете макароните да престоят поне 30 минути. Докоснете ги внимателно с пръст, ако тестото не остава по пръста ви, време е да ги изпечете.

Макароните се пекат в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 15-18 минути.

Оставете ги да се охладят, преди да ги извадите от тавата.

За крема разбийте жълтъците и добавете захарта. Добавете млякото и сложете сместа на котлона. Гответе, докато крема се сгъсти, около 5 минути.

Свалете от котлона и добавете маслото. Накрая добавете ванилия и есенцията, ако слагате такава, разбъркайте и прехвърлете крема в пош.

Сложете по малко крем върху всеки макарон и ги слепете.

Оставете да престоят поне 24 часа преди консумация.

  • Обичате ли френски макарони?

    Френски макарони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

сватба

Мечтаната сватба – мисия възможна

прошка

„Радикалната прошка“ от Колин Типинг