in

Френският маникюр не е толкова френски

френският маникюр

Френският маникюр е класика. Той е подходящ за всеки повод и за жени на всякаква възраст. Основната идея на френския маникюр е лакирането на върха на нокътя в цвят, който или допълва, или контрастира основния цвят. Той стои много нежно и красиво върху ноктите, което е и основната причина да не излиза никога от мода и да има толкова голям брой фенове.

Името на френския маникюр е дадено от Джеф Пинк, създателят на лака за нокти Orly. В действителност френският маникюр се заражда в Калабасас, малко предградие на Калифорния, което е доста далеч от Айфеловата кула. Привлекателността на френската култура обаче е неоспорима и Джеф Пинк решава да го нарече „френски маникюр“, тъй като името символизира елегантност, изтънченост и стил.

Пинк решава да експериментира, лакирайки бежови нокти с бели връхчета, за да отговори на нуждите на холивудските студия. Актрисите по това време прекарвали дълго време в смяна на цвета на ноктите си, така, че да отиват на всеки един тоалет, с който трябва да се снимат. Тогава режисьорите дават сложната задача на Пинк да намери по-естествена визия на ноктите, която да пасва на почти всяка дреха.

Така се появява френският маникюр, а първата голяма звезда, която залага на него много пъти под светлините на прожекторите, е Барбра Страйсънд. Шер също има съществена роля в популяризирането му.

През годините маникюрът преминава през различни вариации и връхчетата на ноктите се лакират с най-различни цветове. Класическият френски маникюр обаче остава на върха и до днес. И има защо.

 

Вижте още:

10 идеи за изчистен и стилен маникюр

  • Харесвате ли френски маникюр?

    Beautiful woman's nails with french manicure
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

жени

„Мисли и забогатявай: за жени“- мотивация за всяка съвременна жена

кариера

Как да се развиете по-бързо в кариерата?