in

Френският маникюр не е толкова френски

френският маникюр

Френският маникюр е класика. Той е подходящ за всеки повод и за жени на всякаква възраст. Основната идея на френския маникюр е лакирането на върха на нокътя в цвят, който или допълва, или контрастира основния цвят. Той стои много нежно и красиво върху ноктите, което е и основната причина да не излиза никога от мода и да има толкова голям брой фенове.

Името на френския маникюр е дадено от Джеф Пинк, създателят на лака за нокти Orly. В действителност френският маникюр се заражда в Калабасас, малко предградие на Калифорния, което е доста далеч от Айфеловата кула. Привлекателността на френската култура обаче е неоспорима и Джеф Пинк решава да го нарече „френски маникюр“, тъй като името символизира елегантност, изтънченост и стил.

Пинк решава да експериментира, лакирайки бежови нокти с бели връхчета, за да отговори на нуждите на холивудските студия. Актрисите по това време прекарвали дълго време в смяна на цвета на ноктите си, така, че да отиват на всеки един тоалет, с който трябва да се снимат. Тогава режисьорите дават сложната задача на Пинк да намери по-естествена визия на ноктите, която да пасва на почти всяка дреха.

Така се появява френският маникюр, а първата голяма звезда, която залага на него много пъти под светлините на прожекторите, е Барбра Страйсънд. Шер също има съществена роля в популяризирането му.

През годините маникюрът преминава през различни вариации и връхчетата на ноктите се лакират с най-различни цветове. Класическият френски маникюр обаче остава на върха и до днес. И има защо.

 

Вижте още:

10 идеи за изчистен и стилен маникюр

Loading

  • Харесвате ли френски маникюр?

    Beautiful woman's nails with french manicure
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

жени

„Мисли и забогатявай: за жени“- мотивация за всяка съвременна жена

кариера

Как да се развиете по-бързо в кариерата?