in

„Мисли и забогатявай: за жени“- мотивация за всяка съвременна жена

жени

Жените могат да направят всичко, което си поискат на света… ако го поискат достатъчно силно. В месеца на жената, нека обърнем повече внимание на успеха, благоденствието и развитието си. Пред себе си, за щастие, имаме толкова много ярки и вдъхновяващи примери. Върховете в политиката, икономиката и изкуството отдавна вече не са запазени за мъжете. Жените набраха инерция във всеки аспект от живота си, доказвайки, че правилата може и да са същите, но дамите подхождат към тях и ги прилагат по начин, различен от този на мъжете. Най-важната дума е „избор“.

„Мисли и забогатявай: за жени“

Книгата отдава почит на всяка дама, успяла да просперира, въпреки трудностите и пречките по пътя и успяла да проправи път на много други съмишленички. Книгата е съчетание от вечната класика за успеха на Наполеон Хил и примери от живота на забележителни жени, което носи духа на съвремието и обрисува предизвикателствата пред нежния пол.

Не бива да пропускаме, че жените гледат на богатството по-комплексно. Те искат пари заради това, което могат да направят с тях, не просто заради самите пари. Майка Тереза е един от най-великите примери за това. Тя отдава живота си да помага на бедните, болните и умиращите по света, без това да е свързано с финансово благоденствие. Нейни са думите: „Нека не се задоволяваме само с това да даваме пари. Парите не са достатъчни, парите може да са важни, но ни трябват сърца, за да обичаме. Затова разпръснете любовта си, където и да идете!“. „Мисли и забогатявай: за жени“ ни мотивира да се запитаме какво можем да дадем, не какво можем да получим.

Въпреки предполагаемия акцент върху финансовия аспект на забогатяването, книгата всъщност е съсредоточена върху генералното благополучие на всяка жена, нейното образование, личностно и професионално развитие, постигането на независимост и реализирането на каузи, по-големи от самата нея. „Мисли и забогатявай: за жени“ развенчава мита за вината относно баланса между работата и семейството, с който се сблъскват повечето жени. В нея откриваме 13 стъпки към успеха за жени, решени да променят живота си и този на хората около себе си. Принципи, пречупени през призмата на различните ценности, присъщи на жените. Сила, идваща от историите на забележителни жени, оставящи не само ярка следа в историята, но и подаващи ръка за взаимодействие и споделени успехи.

Шарън Лехтър

Авторката Шарън Лехтър подчертава, че вкусът на победата е товарът на отговорността. И именно затова жените трябва да помагат на другите жени да успеят. Всеки път, когато жените действат заедно с обща цел и намерение, се получава нещо наистина могъщо и историята го доказва достатъчно ясно.

Защо когато жената е на върха, нивото на омраза достига върховата си точка? И какво да правим тогава? Отговорите са в зашеметяващите житейски истории на редица силни и добре познати по цял свят жени, сред които Маргарет Тачър, на която принадлежат думите:“ Може да се наложи да водите дадена битка повече от веднъж, за да победите“.

Притесненията, споделя авторката на „Мисли и забогатявай: за жени“, са като вид лихва, която плащаме върху някакво събитие, преди изобщо да му е дошло времето. Никое премеждие в миналото, допълва Лехтър, не бива да ни спира по пътя ни към успеха и плодотворното бъдеще. Правилният начин да водите балансиран и здравословен живот и наистина да имате всичко, е да започнете да вземате навременни, твърди и ясни решения за това, което искате, както и какво ще направите, за да го постигнете. Всичко останало е без значение.

„Не се нуждая от спалня, за да докажа женствеността си“, заявява великата Одри Хепбърн. И точно в това е силата на успешните жени. Те знаят, че визията е само малка част от всичко, което са в действителност. Защото нищо в живота, което си заслужава да бъде постигнато, не става лесно. Често се налага да се борим за мечтите си и най-добре е да сме подготвени за тези битки.

За автора:

Шарън Лехтър, автор на „Мисли и забогатявай: за жени“, е световноизвестна с теориите си за финансово образование. Тя е и съавтор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“, заедно с 14 други книги от тази поредица.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паста Болонезе леща

Постна паста „Болонезе“ с леща

френският маникюр

Френският маникюр не е толкова френски