in

„Мисли и забогатявай: за жени“- мотивация за всяка съвременна жена

жени

Жените могат да направят всичко, което си поискат на света… ако го поискат достатъчно силно. В месеца на жената, нека обърнем повече внимание на успеха, благоденствието и развитието си. Пред себе си, за щастие, имаме толкова много ярки и вдъхновяващи примери. Върховете в политиката, икономиката и изкуството отдавна вече не са запазени за мъжете. Жените набраха инерция във всеки аспект от живота си, доказвайки, че правилата може и да са същите, но дамите подхождат към тях и ги прилагат по начин, различен от този на мъжете. Най-важната дума е „избор“.

„Мисли и забогатявай: за жени“

Книгата отдава почит на всяка дама, успяла да просперира, въпреки трудностите и пречките по пътя и успяла да проправи път на много други съмишленички. Книгата е съчетание от вечната класика за успеха на Наполеон Хил и примери от живота на забележителни жени, което носи духа на съвремието и обрисува предизвикателствата пред нежния пол.

Не бива да пропускаме, че жените гледат на богатството по-комплексно. Те искат пари заради това, което могат да направят с тях, не просто заради самите пари. Майка Тереза е един от най-великите примери за това. Тя отдава живота си да помага на бедните, болните и умиращите по света, без това да е свързано с финансово благоденствие. Нейни са думите: „Нека не се задоволяваме само с това да даваме пари. Парите не са достатъчни, парите може да са важни, но ни трябват сърца, за да обичаме. Затова разпръснете любовта си, където и да идете!“. „Мисли и забогатявай: за жени“ ни мотивира да се запитаме какво можем да дадем, не какво можем да получим.

Въпреки предполагаемия акцент върху финансовия аспект на забогатяването, книгата всъщност е съсредоточена върху генералното благополучие на всяка жена, нейното образование, личностно и професионално развитие, постигането на независимост и реализирането на каузи, по-големи от самата нея. „Мисли и забогатявай: за жени“ развенчава мита за вината относно баланса между работата и семейството, с който се сблъскват повечето жени. В нея откриваме 13 стъпки към успеха за жени, решени да променят живота си и този на хората около себе си. Принципи, пречупени през призмата на различните ценности, присъщи на жените. Сила, идваща от историите на забележителни жени, оставящи не само ярка следа в историята, но и подаващи ръка за взаимодействие и споделени успехи.

Шарън Лехтър

Авторката Шарън Лехтър подчертава, че вкусът на победата е товарът на отговорността. И именно затова жените трябва да помагат на другите жени да успеят. Всеки път, когато жените действат заедно с обща цел и намерение, се получава нещо наистина могъщо и историята го доказва достатъчно ясно.

Защо когато жената е на върха, нивото на омраза достига върховата си точка? И какво да правим тогава? Отговорите са в зашеметяващите житейски истории на редица силни и добре познати по цял свят жени, сред които Маргарет Тачър, на която принадлежат думите:“ Може да се наложи да водите дадена битка повече от веднъж, за да победите“.

Притесненията, споделя авторката на „Мисли и забогатявай: за жени“, са като вид лихва, която плащаме върху някакво събитие, преди изобщо да му е дошло времето. Никое премеждие в миналото, допълва Лехтър, не бива да ни спира по пътя ни към успеха и плодотворното бъдеще. Правилният начин да водите балансиран и здравословен живот и наистина да имате всичко, е да започнете да вземате навременни, твърди и ясни решения за това, което искате, както и какво ще направите, за да го постигнете. Всичко останало е без значение.

„Не се нуждая от спалня, за да докажа женствеността си“, заявява великата Одри Хепбърн. И точно в това е силата на успешните жени. Те знаят, че визията е само малка част от всичко, което са в действителност. Защото нищо в живота, което си заслужава да бъде постигнато, не става лесно. Често се налага да се борим за мечтите си и най-добре е да сме подготвени за тези битки.

За автора:

Шарън Лехтър, автор на „Мисли и забогатявай: за жени“, е световноизвестна с теориите си за финансово образование. Тя е и съавтор на световния бестселър „Богат татко, беден татко“, заедно с 14 други книги от тази поредица.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паста Болонезе леща

Постна паста „Болонезе“ с леща

френският маникюр

Френският маникюр не е толкова френски