in

Фокуси и игри за новогодишната нощ

Чакаме новогодишната нощ с нетърпение. Тя е не само време за обилно хапване, но и за забавления със семейството или приятелите. А какво е забавлението без приятни изненади?

Едно от най-големите предизвикателства е как да задържите компанията будна до полунощ, без да е скучно на никого от гостите. Може би вече сте приготвили любими настолни игри като „Скрабъл“, домино и „Дикси“. Може би планирате изненади като томбола с малки награди или викторина с въпроси за любознателните.

Има още нещо, с което можете да приковете вниманието на компанията. Предлагаме ви една игра и един фокус, които не са трудни, и не изискват кой знае какви сериозни тренировки.

1. Коя е печелившата клечка?

Сложете на масата 11 клечки за зъби. След това нека двама от компанията започнат да си поделят клечките, като се редуват. Всеки може да взема по колкото клечки иска, но не и повече от три наведнаж. Играта губи този, за когото остане последната клечка.

Ако искате да сте победител в тази игра, опитайте да ви се падне 6-ата клечка – сама, или в комбинацията с другите преди нея. Така при вас винаги ще остане 10-тата клечка, а 11-тата ще се падне на противника.

Играта може да се играе и с 15 клечки. Ако искате да спечелите, трябва да успеете да вземете 6-ата и 10-ата клечка.

2. Познай картата! 

Вземете едно тесте карти. Поставете го на масата с лицето на всички карти надолу. Преди това, без никой от компанията да забележи, запомнете картата, чието лице ще е първото върху масата. След това направете ветрило от картите и помолете някой от компанията да изтегли една карта, така че вие да не може да видите коя е тя. Накарайте го да запомни изтеглената карта и да я постави с лице надолу най-отгоре върху купчината. Помолете го след това да „цепи“ картите. Така ще се получат 2 купчинки. Едната е с картата, която вие сте запомнили най-отдолу, а другата – купчинката, върху която той е поставил своята карта най-отгоре.

Сложете вашата купчинка върху купчинката на приятеля. Така неговата карта „ще потъне“. Вземете колодата и за по-голяма убедителност разбъркайте един-два пъти тестето. След това обърнете картите с лице към вас и започнете да търсите картата, която сте запомнили. Така лесно ще посочите и картата, изтеглена от вашия приятел – тя ще е тази, чийто гръб опира „вашата“ карта.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Възход и падение на Великите сили

Как да планирате деня си според традиционната китайска медицина