in

Торта Червено кадифе

Торта Червено кадифе стана много популярна през последните години. Произходът на тази торта е САЩ, по-конкретно Мериленд. Още през 19-ти век започва да се сервира мека и сочна торта, поръсена с трохи, като изискан десерт.

По време на Втората световна война, сладкарите започват да използват сок от червено цвекло, за да подобряват цвета на сладкишите си. Така се появява и червеният цвят на тази торта.

В оригиналната рецепта не се използва оцветител. Случва се реакция между т.н. buttermilk и какаото и по този начин се получава червеният цвят на десерта. В наши дни какаото минава през специална обработка, която пречи на естественото добиване на червен цвят, затова се добавя хранителна боя или червено цвекло.

Вижте рецептата за популярната торта Червено кадифе:

Необходими продутки: 

  • 300 грама брашно
  • 25 грама какао
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 1/2 ч. л. сол
  • 120 грама масло
  • 350 грама захар
  • 2 яйца
  • 120 мл олио
  • 2 ч. л. ванилия
  • 1 с. л. оцет
  • 250 мл прясно мляко
  • червена боя за сладкиши

За крема:

  • 350 грама крема сирене
  • 175 грама масло
  • 360 грама пудра захар
  • 1 с. л. ванилия

Начин на приготвяне:

В оригиналната рецепта за торта Червено кадифе се използва buttermilk. Това е млечен продукт, който се добива при приготвянето на масло, и има леко кисел вкус. Ние наричаме този продукт мътеница, но не се намира лесно, затова можете да си го направите сами. Добавете оцета към прясното мляко и изчакайте 10 минути.

Комбинирайте брашното, какаото, содата и солта.

Разбийте маслото и захарта с миксер. След това добавете яйцата, олиото, ванилията и боята.

Към тази смес добавете сухите съставки и прясното мляко.

От готовото тесто изпечете три блата. Блатовете се пекат на 180 градуса, около 30 минути.

Можете да изпечете цялата смес и след това да я разрежете на 3 или да печете всеки блат поотделно.

Докато блатовете се пекат и изстиват, направете крема, като разбиете крема сиренето с маслото и ванилия. Сместа трябва да бъде много гладка и да няма никакви бучки.

Преди да сглобите тортата, изрежете блатовете така, че да станат еднакви и равни. Изрезките от блатовете се натрошават на трохи, с които накрая се поръсва тортата.

Сглобете тортата, като редувате блат и крем. Накрая завършете с крем и поръсете с трохите.

  • Обичате ли да хапвате торта Червено кадифе?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 от най-добрите филми на Райън Гослинг

Снимка: Сиела

Как да продължим живота си след раздялата