in

Тирамису в чаша

Тирамису в чаша

Тирамисуто е най-популярният италиански десерт. Приготвя се с бишкоти, напоени с кафе, и крем от маскарпоне и белтъци. Отгоре се поръсва с какао на прах и готово.

Този сладкиш е разпространен както в цяла Италия, така и в целия свят.

Тирамисуто всъщност е сладкиш, създаден сравнително скоро. Има различни предположения за това чие дело е тирамисуто.

Обикновено се приготвя в кръгла форма за торта, но има и по-удобен вариант- в чашки. По този начин десертът се сервира по-лесно:

Необходими продукти:

  • 240 мл сварено кафе
  • 18-20 бишкоти
  • 2 с.л. ликьор с вкус по избор
  • 5 яйца
  • 6 с.л. захар
  • какао на прах

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Сложете белтъците в чиста и суха купа и ги разбийте с миксер, на сняг.

Жълтъците разбийте със захарта, с помощта на лъжица. Добавете маскарпонето и разбийте до получаване на гладка смес. Важно е да не използвате мискер, за да не се загуби обема на сместа.

Постепенно смесете двата крема, като добавяте по няколко лъжици от белтъците към сместа с жълтъци. Ако ги смесите наведнъж, отново има опасност да загубите обема на крема.

Подгответе 6 чашки, в които ще редите сладкиша.

Натрошете бишкотите на половинки, за да се събират в чашите.

Наредете един ред бишкоти, напоени с кафе, след това крем. Продължете да редите по същия начин, като завършите с крем.

Подредете чашите с тирамису на студено място, извън хладилника, за една нощ.

След това вече можете да ги наредите в хладилника.

Можете да украсите чашките тирамису с плодове по избор.

  • Обичате ли тирамису?

    Тирамису
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Джесика Частейн

6 от най-добрите филми с Джесика Частейн

Падането на режима на Чаушеско през очите на 17-годишно момче