in

Телешко Бургиньон

Телешко Бургиньон е ястие, което произлиза от френския регион Бургундия, който се намира на 100 км южно от Париж. Рецептата е създадена от Огюст Ескофие в началото на XX век, през 1903 г., а по-късно е популяризирана от Джулия Чайлд.

Телешкото Бургиньон е ястие, което се приготвя от парчета говеждо месо, сготвено във вино. Към месото се добавят лук, картофи, чесън, моркови, зелен фасул и други.

Има много варианти на рецептата и можете да променяте зеленчуците според вашите предпочитания.

Ето как да приготвите телешко Бургиньон. Рецептата е за 6 порции:

Необходими продукти: 

  • 1,5 кг телешко месо
  • 3 дафинови листа
  • мащерка
  • 1 бутилка червено вино
  • 3-4 моркова
  • 2 глави лук
  • 2 с. л. доматено пюре
  • малко зехтин
  • 3 с. л. брашно
  • 400 грама гъби
  • 300 грама бекон
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на едри парчета.

Сложете го в голяма тенджера, добавете дафиновите листа, малко мащерка и залейте с червеното вино. Оставете в хладилника за няколко часа.

Запържете нарязаните моркови и лук в малко зехтин. Добавете брашното и доматената паста.

В друг съд запържете местото, като го изцедите от маринатата.

След това прехвърлете месото, запържените зеленчуци, виното и всички подправки в голям съд. Печете около 2 часа на 180 градуса.

Малко преди да е готово, добавете гъбите и бекона, като предварително ги запържете леко.

Поръсете с пресен магданоз.

  • Харесвате ли френската кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

HBO Max ще излъчи “Завръщането в Хогуортс” на 1 януари

“Всичко, което съм” – Деми Мур признава за тежко детство, аборт и изнасилване