Бутер тестото е основа за много лесни и ужасно вкусни рецепти. То само по себе си е доста вкусно, а различните добавки просто правят вкуса още по-добър.
Другото предимство на това тесто е, че се работи много лесно с него. Не е нужно да месите, да втасва, да разточвате и т.н.
Това тесто може да се използва както за десерти, така и за солени ястия, какъвто е и този тарт. Съдържа тиквички, рикота и сирене фета.
Този тарт е вкусен, приготвя се лесно и не съдържа месо. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
- ½ ч. рикота
- ½ ч. сирене Фета
- 1 лимон
- 1 яйце
- 1 лист бутер тесто
- 2 тиквички
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
- пресни билки- копър, магданоз, мента и други
Начин на приготвяне:
Натрошете сиренето Фета и го комбинирайте с рикотата.
Разбийте яйцето и добавете и него.
Към сместа добавете сока от лимона, както и настърганата кора.
Прибавете всички билки и подправки, които сте решили да използвате. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре тази смес.
Разточете леко бутер тестото и го сложете в тава, върху хартия за печене.
Разстелете сместа от сирена и билки върху тестото, като оставите борд отстрани.
Нарежете тиквичките на шайби, поръсете ги с малко сол и оставете да се изцедят, за да премахнете горчивината.
Изплакнете тиквичките с вода, подсушете ги с кухненска хартия и ги наредете върху тарта.
Намажете борда с малко зехтин и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Тартът се пече около 25 минути.
-
Обичате ли зеленчукови тартове?
-
Да
-
Не
-