in

Тарт с тиквички, рикота и Фета

Тарт с тиквички и рикота

Бутер тестото е основа за много лесни и ужасно вкусни рецепти. То само по себе си е доста вкусно, а различните добавки просто правят вкуса още по-добър.

Другото предимство на това тесто е, че се работи много лесно с него. Не е нужно да месите, да втасва, да разточвате и т.н.

Това тесто може да се използва както за десерти, така и за солени ястия, какъвто е и този тарт. Съдържа тиквички, рикота и сирене фета.

Този тарт е вкусен, приготвя се лесно и не съдържа месо. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • ½ ч. рикота
  • ½ ч. сирене Фета
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • 1 лист бутер тесто
  • 2 тиквички
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • пресни билки- копър, магданоз, мента и други

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето Фета и го комбинирайте с рикотата.

Разбийте яйцето и добавете и него.

Към сместа добавете сока от лимона, както и настърганата кора.

Прибавете всички билки и подправки, които сте решили да използвате. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре тази смес.

Разточете леко бутер тестото и го сложете в тава, върху хартия за печене.

Разстелете сместа от сирена и билки върху тестото, като оставите борд отстрани.

Нарежете тиквичките на шайби, поръсете ги с малко сол и оставете да се изцедят, за да премахнете горчивината.

Изплакнете тиквичките с вода, подсушете ги с кухненска хартия и ги наредете върху тарта.

Намажете борда с малко зехтин и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Тартът се пече около 25 минути.

Loading

  • Обичате ли зеленчукови тартове?

    Зеленчуков тарт
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Интериорен дизайн

11 топ тенденции в интериорния дизайн за 2022 година

Понякога лъжа

„Понякога лъжа“ вдъхновява нов сериал на Елън Дедженеръс