in

Тарт с тиквички, рикота и Фета

Тарт с тиквички и рикота

Бутер тестото е основа за много лесни и ужасно вкусни рецепти. То само по себе си е доста вкусно, а различните добавки просто правят вкуса още по-добър.

Другото предимство на това тесто е, че се работи много лесно с него. Не е нужно да месите, да втасва, да разточвате и т.н.

Това тесто може да се използва както за десерти, така и за солени ястия, какъвто е и този тарт. Съдържа тиквички, рикота и сирене фета.

Този тарт е вкусен, приготвя се лесно и не съдържа месо. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • ½ ч. рикота
  • ½ ч. сирене Фета
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • 1 лист бутер тесто
  • 2 тиквички
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • пресни билки- копър, магданоз, мента и други

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето Фета и го комбинирайте с рикотата.

Разбийте яйцето и добавете и него.

Към сместа добавете сока от лимона, както и настърганата кора.

Прибавете всички билки и подправки, които сте решили да използвате. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре тази смес.

Разточете леко бутер тестото и го сложете в тава, върху хартия за печене.

Разстелете сместа от сирена и билки върху тестото, като оставите борд отстрани.

Нарежете тиквичките на шайби, поръсете ги с малко сол и оставете да се изцедят, за да премахнете горчивината.

Изплакнете тиквичките с вода, подсушете ги с кухненска хартия и ги наредете върху тарта.

Намажете борда с малко зехтин и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Тартът се пече около 25 минути.

  • Обичате ли зеленчукови тартове?

    Зеленчуков тарт
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Интериорен дизайн

11 топ тенденции в интериорния дизайн за 2022 година

Понякога лъжа

„Понякога лъжа“ вдъхновява нов сериал на Елън Дедженеръс