in

Тако салата в купичка от тортила

Тако салата

Тако салатата е ястие, което включва някои от съставките на такосите, но вместо в „черупки“ за тако, продуктите са нарязани и поднесени в кошничка, направена от тортила.

Тако салата може да се направи с пилешко, телешко или говеждо. Добавят се зеленчуци по избор, обикновено айсберг, домат, краставица, царевица и други. Настърганото сирене Чедър е задължително за тако салатата.

Купичката от тортила е много интересен метод за сервиране. Естествено можете да сервирате тази салата и в чиния, но тази купичка е чудесно допълнение към салатата, тъй като също се яде.

Необходими продукти:

  • 500 грама говеждо месо
  • 2 с.л. подправка за тако
  • 1 глава айсберг или 1 маруля
  • 1 чаша царевица
  • ½ ч. вода
  • 6 тортили (можете да използвате и лаваш)
  • 2 ч. чери домати или 2 големи домата
  • 1 ч. моцарела
  • 1 глава лук
  • ½ ч. маслини без костилка
  • заквасена сметана
  • салца, по избор

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаното на ситно или смялно говеждо месо в малко мазнина.

Оставете на котлона, докато месото се сготви почти напълно. Премахнете излишната мазнина, добавете подравката за тако и водата и оставете да се готви още 5-6 минути.

Когато водата се изпари, добавете царевицата и свалете тигана от котлона.

Подгответе 6 еднакви купички и ги наредете в тава, обърнати надолу.

Намажете тортилите и от двете страни с малко олио.

Сложете тортилите върху купичките и ги наместете така, че да приемат желаната от вас форма.

Сложете алуминиево фолио отгоре и заедно с него притиснете тортилите към купичките.

Печете около 5 минути на 180 градуса. След това махнете купичките и оставете тортилите, които вече трябва да са заели формата им.

Върнете ги във фурната и печете още 5-6 минути.

Добре е да направите 1-2 допълнителни кошнички, в случай, че някоя се счупи.

Оставете кошничките да се охладят добре. През това време измийте и нарежете зеленчуците.

Във всяка кошничка сложете малко нарязана маруля или айсберг на дъното, след това сложете домати, маслини и лук.

Сложете малко салца, ако сте решили да използвате,както и малко заквасена сметана.

Добавете 1-2 лъжици от сготвеното месо и поръсете с настъргана моцарела.

  • Харесвате ли по-интересните варианти за сервиране на храната?

    Купичка от хляб
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Готвене

12 трика за по-вкусни ястия

Котката на Мала

„Котката на Мала“ – мемоар за силата на човешкия дух