Омлетът е едно от най-универсалните ястия. Може да се хапва както за закуска, така и за бърз обяд или по-лека лятна вечеря.
Основната съставка на омлета са яйцата, което го прави лесен за приготвяне, тъй като всеки има яйца в хладилника.
Има най-различни видове омлет- с колбас, със зеленчуци, с различни морски дарове и т.н. Тази рецепта е за средиземноморски омлет, който е с много богат вкус. Съдържа домати, печени червени чушки, маслини и сирене Фета.
След като подготвите продуктите, като измиете и нарежете зеленчуците, приготвянето на омлета ще ви отнеме буквално 10 минути. Това ще се превърне в любимата ви вечеря за делничните дни, когато едва ли имате желанието да прекарвате часове в кухнята.
Ето как да приготвите вкусен средиземноморски омлет:
Необходими продукти:
- 4 яйца
- ¼ ч. вода
- 1 с.л. масло
- ¼ ч. натрошено сирене (Фета или друг вид)
- 1 печена червена чушка
- ½ ч. чери домати
- ¼ ч. маслини
- 1 стрък зелен лук
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с водата, малко сол и черен пипер.
Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие.
Когато маслото се разтопи, добавете разбитите яйца.
Наклонете тигана така, че сместа да се разлее добре.
Оставете да се запекат, като през това време можете да подготвите останалите продукти.
Измийте и нарежете чери доматите, нарежете червената чушка и махнете костилките от маслините.
Обърнете омлета, за да се запече и от другата страна.
Докато се готви, сложете сиренето, за да се разтопи леко от топлината.
Извадете омлета от тигана, наредете чушките, доматите и маслините. Поръсете с още сол и черен пипер и загънете омлета.
Поръсете с нарязания зелен лук и сервирайте.
Можете да гарнирате омлета със свежа салата по избор.
-
Обичате ли омлет?
-
Да
-
Не
-