in

„Седемнайсет“ – пристрастяващ, напрегнат и безмилостен 

Седемнайсет

„Седемнайсет“ е дебютен трилър на британския сценарист Джон Браунлоу, познат на киноманите с работата си по филма „Силвия“ с участието на Гуинет Полтроу и Даниел Крейг и телевизионния сериал „Миниатюристът“, адаптиран по бестселъра на Джеси Бъртън.

Сега Браунлоу се впуска с летящ старт в света на криминалната литература и поднася на почитателите на жанра майсторски изпипан шпионски трилър, който предстои да видим и на голям екран в продукцията на известното филмово студио Laika.

Няма да научите името му, но ще запомните номера му

Ако си представяте живота на един шпионин като по филмите – с пътувания до екзотични страни, спортни коли, красиви жени и заплетени политически интриги – то със сигурност дълбоко се лъжете. Защото реалността съвсем не е толкова бляскава. Освен ако не си на негово място.

Той е човекът без лице. Професионалист без официална самоличност, отдавна забравил истинското си име и миналото, което то носи със себе си. Член на тайна организация, която влиза в играта там, където демокрацията се проваля, и решава проблемите на клиентите си бързо и ефективно. И срещу правилната цена.

За хората в бизнеса той е само една дума – Седемнайсет. Номерът му е титла и доказателство, че той е най-страховитият наемен убиец в света. Шестнайсет души са вършили тази работа преди него – повечето от тях вече са мъртви, не по естествени причини, разбира се.

Ако искаш да бъдеш най-добрият, нямаш право на грешки

И Седемнайсет знае това по-добре от всекиго. Мисията, която му предстои, ще бъде най-опасната в кървавата му кариера. Той ще трябва да се изправи срещу единствения човек, който може да му се противопостави. Неговият предшественик – Шестнайсет. Точно както Осемнайсет ще направи един ден.

В бъдещето му може и да няма изгледи за щастлив живот, но докато все още е тук, единственото нещо, което има значение, е да победи в тази смъртоносна игра.

Джон Уик среща Джейсън Борн в този взривоопасен, динамичен и изпълнен с обилна доза екшън дебютен роман, който изстрелва Джон Браунлоу право сред най-вълнуващите нови попълнения на съвременния шпионски жанр.

Веднъж запознали се с арогантния, циничен и адски забавен „Седемнайсет“, читателите няма как да не го обикнат!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

тайландска супа

Тайландска супа с къри, скариди и кокосово мляко

сини очи

Защо сините очи са толкова необикновени