in

Свински ребра със сос барбекю

През зимата най-често се хапва месо. Свинското е сред предпочитаните меса в зимните рецепти, а пък ребрата са най-вкусната част от прасето. Те се овкусяват с различни подправки или сосове и се пекат или на грил, или на фурна.

Ето как да приготвите вкусни свински ребра със сос барбекю:

Необходими продукти: 

  • 2 кг свински ребра
  • 3/4 ч. ябълков сайдер
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. риган
  • сол
  • черен пипер

За соса:

  • 1/2 ч. ябълков сайдер
  • 1 1/2 ч. кетчуп
  • 1/2 ч. вода
  • 1/3 ч. кафява захар
  • 2 с. л. горчица
  • 1 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 2 с. л. сос Уорчестър
  • сол
  • черен пипер
  • малко табаско или лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Разбъркайте зехтина, червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, лютия червен пипер, мащерката, ригана, солта и черния пипер.

Намажете ребрата с тази смес. Оставете ги да престоят така поне 1 час, а може и цяла нощ.

Сложете ребрата в тава и изсипете ябълковия сайдер при тях. Печете на 160 градуса, под фолио, час и половина.

Махнете фолиото и печете още 15 минути.

За соса сложете всички съставки на котлона и гответе около 30 минути, докато се получи желаната консистенция.

Намажете изпечените ребра със соса и печете още 10-тина минути.

Loading

  • Обичате ли свински ребра?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Instagram

Новата емблематична рокля на Кари

„Ярка река“ – най-страшните табута на обществото