in

Руска супа с кисело зеле

След дългите празници и хапването предимно на месо и сладкиши, първите дни на януари е добре да хапваме по-леки неща и по възможност с по-малко месо.

Киселото зеле е продукт, който присъства в почти всяко българско домакинство, затова ще ви предложим рецепта за традиционна руска супа, чиято основна съставка е киселото зеле.

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 3 големи картофа
  • 2-3 чаши кисело зеле
  • 1/4 ч. киноа
  • 8 ч. зеленчуков бульон
  • 2 ч. вода
  • 1 консерва бял боб
  • 1 дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
  • 2-3 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на ситно лук и целина в малко мазнина.

Добавете нарязаните на кръгчета моркови, картофите, нарязани на кубчета, киноата, бульона и водата.

Оставете да ври около 15 минути.

Добавете киселото зеле и боба. Пуснете дафиновия лист в супата и варете, докато картофите и морковите се сварят напълно.

Накрая подправете със сол и черен пипер.

  • Ядете ли кисело зеле?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тайните на корейките за по-млада и гладка кожа

“Когато великани стъпваха по земята” – в бекстейджа на Led Zeppelin