in

Руска супа с кисело зеле

След дългите празници и хапването предимно на месо и сладкиши, първите дни на януари е добре да хапваме по-леки неща и по възможност с по-малко месо.

Киселото зеле е продукт, който присъства в почти всяко българско домакинство, затова ще ви предложим рецепта за традиционна руска супа, чиято основна съставка е киселото зеле.

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 3 големи картофа
  • 2-3 чаши кисело зеле
  • 1/4 ч. киноа
  • 8 ч. зеленчуков бульон
  • 2 ч. вода
  • 1 консерва бял боб
  • 1 дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
  • 2-3 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на ситно лук и целина в малко мазнина.

Добавете нарязаните на кръгчета моркови, картофите, нарязани на кубчета, киноата, бульона и водата.

Оставете да ври около 15 минути.

Добавете киселото зеле и боба. Пуснете дафиновия лист в супата и варете, докато картофите и морковите се сварят напълно.

Накрая подправете със сол и черен пипер.

  • Ядете ли кисело зеле?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тайните на корейките за по-млада и гладка кожа

„Когато великани стъпваха по земята“ – в бекстейджа на Led Zeppelin