in

ОМГОМГ

Ризото „Фрути ди маре“

Италианската кухня е пълна с всякакви вкусотии. Като започнем от пицата, минем през пастата и стигнем до вкусното ризото. Ризотото с морски дарове е перфектно допълнение към чаша студено бяло вино. Ризотото обикновено се приготвя с ориз арборио. Този ориз прави ястието по-кремообразно и богато.

Необходими продукти:

  • 2 1/2 ч. зеленчуков бульон
  • 1/3 ч. зехтин
  • 3 с. л. масло
  • 1 малка глава лук, нарязан на ситно
  • 1 1/3 ч. ориз арборио
  • 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
  • 8 броя миди
  • 120 грама калмари
  • 7-8 броя скариди
  • 1/2 ч. белени домати
  • 1/2 ч. нарязан магданоз
  • 1/2 ч. л. чесън
  • 1 с. л. бренди
  • 1/2 ч. настърган пармезан
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

В малка тенджера загрейте бульона.

В голяма тенджера на умерен огън загрейте зехтина. Добавете 1 супена лъжица масло и лука и задушете, като разбърквате от време на време, до омекване, около 5 минути. Добавете ориза и бъркайте 1 минута, без да оставяте ориза или лука да придобият някакъв цвят.

Добавете виното и изчакайте, докато се абсорбира почти напълно. Добавете по-голямата част от бульона и оставете да къкри. Разбърквайте от време на време, докато оризът поеме малко от течността, около 8 минути.

Добавете всички морски дарове – миди, скариди, калмари, както и доматите. Гответе около 6-7 минути.

Свалете ризотото от котлона и добавете магданоза, чесъна, брендито, 1 с. л. зехтин, пармезана и останалите 2 супени лъжици масло. Разбъркайте добре, за да се освободят нишестетата и ризотото да стане кремообразно. Подправете на вкус със сол и черен пипер и сервирайте.

  • Обичате ли ризото?

    Risotto with saffron
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

7 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 нискокалорични храни, които може да приемате в големи количества

Как да разпознаете фалшивите обяви за имоти под наем