in

Ризото с артишок

Ризото с артишок

Ризотото е едно от най-вкусните и лесни ястия. Нарязаният на тънко артишок му придава страхотен аромат.

Можете да добавите и други зеленчуци, като тиквички, както и трюфели, за да направите вкуса още по-богат.

Ето как да приготвите вкусно ризото с аспержи:

Необходими продукти:

  • 6 малки артишока
  • 1 лимон
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 стръка целина
  • зехтин
  • масло
  • 400 грама ориз Арборио
  • 2 чаши бяло вино
  • 150 грама пармезан
  • няколко листа свежа мента

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на ситно лук, чесън и целина в малко зехтин и масло, на слаб котлон, за около 15 минути.

Добавете измития ориз и усилете котлона.

Когато оризът стане полупрозрачен добавете виното и продължавайте да бъркате.

След като оризът поеме течността, започнете бавно да добавяте бульона. Добавяте малко бульон, изчаквате оризът да го поеме, добавяте още и така.

Този процес ще отнеме около 15 минути.

Обелете и добавете нарязания артишок. Оставете на котлона още няколко минути, докато омекне, и изключете котлона.

Добавете още малко масло, настъргания пармезан и нарязаната мента.

  • Обичате ли артишок?

    Артишок
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мода

12 модни грешки, които ви състаряват

Котката на Саймън

Най-влиятелната котка в света превзема и книжарниците