in

Рибни крокети с бяла риба, булгур и спанак

Рибните крокети не са най-здравословното нещо, защото все пак са пържени, но пък са супер вкусни. Рибата, булгурът и спанакът имат много полезни свойства, така че си струва да опитате тези вкусни рибни крокети.

Можете да добавите варени картофи, зелена салата или различни сосове към крокетите, когато ги сервирате.

Необходими продукти: 

  • 600 грама филе от бяла риба
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 50 мл зехтин
  • 200 грама брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 чаша булгур
  • 200 грама спанак
  • 1 яйце
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

Сложете рибата във вряща подсолена вода за около 2 минути. Извадете я от водата и махнете кожата и костите, ако има такива.

Нарежете месото на много ситно или го сложете в блендера, за да стане на каша.

Запържете лука и чесъна в зехтина. Добавете рибата и гответе няколко минути.

Извадете рибата от тигана и добавете спанака. Оставете на котлона, докато омекне и загуби обема си.

Сложете рибата, спанака, сварения булгур, брашното, млякото и подправките в голямата купа и разбъркайте добре.

Ще се получи нещо като тесто. С ръце оформете крокетите в желаната форма.

Потапяйте крокетите в разбитото яйце, след това в галетата и пържете в горещо олио за няколко минути.

  • Обичате ли булгур?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виена – величествената австрийска столица

Снимка: Сиела

„Домът на Gucci“ – скандалната история за едно от най-легендарните поръчкови убийства на миналия век