in

Рецепта за бисквити с моркови и кокос

Тя е Йоланта Делибозова-Йоли, чиито вълшебства в кухнята я превръщат в първия български кулинар със собствено предаване в 24 Kitchen. А сега поднася ново предизвикателство за любителите готвачи – книгата „Вкусно с Йоли II“. Споделяме с вас една от кулинарните й идеи:

Бисквити с моркови и кокос

Продукти:

ЗА 50–60 СЛАДКИ

• 1 яйце

• 150 г захар

• 100 г стопено масло

• 3 с.л. олио

• 4 сварени моркова, намачкани на пюре

• ванилия

• 1 ч.л. микс подправки: кардамон, карамфил, канела, индийско орехче, джинджифил

• 70 г кокосови стърготини

• 300 г брашно

• 1 равна ч.л. бакпулвер За глазурата:

• сок от 1 малка мандарина

• 4-5 с.л. пудра захар

Приготвяне:

В купа разбъркайте яйцето със захарта. Налейте маслото, олиото и прибавете морковеното пюре. Овкусете с ванилия и микса от подправки.

Сложете кокосовите стърготини и размесете. Накрая добавете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбъркайте добре с лъжица или бъркалка.

Загрейте фурната на 175°с вентилатор. Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете от сместа с лъжичка и сипете малки купчинки, като оставите разстояние помежду им. Изпечете сладките за около 15-20 минути до златисто.

За глазурата разбъркайте пудрата захар и сока от мандарина. Прибавяйте сока постепенно и преценете гъстотата според предпочитанията си. Глазурата трябва да е достатъчно гъста, за да се задържа по сладките, но и свободно да се разлива.

Покапете я върху бисквитите и след като изсъхне, гарнирайте със стружки настърган морков.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

От „Спешно отделение“ през трудните моменти до това как се става терапевт

Многопластови истории за обикновени хора – когато животът сломява, но и най-неочаквано дава шанс